marijke lippens

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van marijke lippens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  marijke lippens heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Deze school heette eerst de Ma...

  Deze school heette eerst de Mariaschool

  2002, marijke lippens

  Wij waren het laatste Mulo-jaa...

  Wij waren het laatste Mulo-jaar en volgens mij het eerste jaar dat er jongens op school kwamen. Dit was voor een aantal van ons die nog van een echte meisjesschool kwamen een hele belevenis, maar ook voor de 'nonnen' De directrice, zuster Jucunda, was niet echt mijn favoriet. Ze stond altijd heel stiekem door een klein raampje in haar kamertje naar buiten te gluren of we niet van het plein afgingen. Nu had ik de pech dat ik rood haar had en (niet echt gehoorzaam of een voorbeeldige leerling) ze had het dan ook meteen door als we het plein verlaten hadden om op de markt een patatje te halen. En tja, als ik gesnapt werd dan waren om de een of andere reden mijn vriendinnen ook altijd direct de klos. Ik denk nu wel eens beschaamd terug aan de dingen die we in die tijd hebben uitgespookt. Het was zo erg dat meneer van Amstel in de vierde eigenlijk niet eens onze klassenleraar wilde zijn. De enige die het volgens mij wel een beetje verdiend heeft om geplaagd te worden was de handwerkjuf: Mevrouw Sachs von Tauchnitz. Zij heeft een keer in haar boosheid een stuk van mijn vriendin d'r voortand geslagen. Mijn favoriete leraar was meneer Jonk, van hem kregen we Engels en Geschiedenis.

  2002, marijke lippens

  Als juf heb ik een hele gezell...

  Als juf heb ik een hele gezellige tijd meegemaakt in de periode dat juffrouw Antonissen bij ons werkte. Samen met de kleuterjuffen, Marga de Boer en Ria Rademakers hebben we in het kleine kamertje op de kleuterverdieping heel wat afgelachen. Wat ik me ook nog goed herinner was de musical die we hebben opgevoerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de school. De titel weet ik niet meer precies, maar wel dat het over de kaasmarkt in Alkmaar ging. Nog heel veel namen van oud leerlingen staan in mijn geheugen gegrifd, te veel om hier op te noemen.

  2002, marijke lippens
  ?