mariette vanharderwijk

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van mariette vanharderwijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  mariette vanharderwijk heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Docenten eerst jaar: wat een vervelende klas zijn jullie, als jullie zo doorgaan dat valt zeker de helft af na het eerste jaar! Eg nie: ook niet de verwachte 30 procent viel af, we gingen allemaal door naar het tweede jaar! Lekker puh.

  Docenten eerst jaar: wat een vervelende klas zijn jullie, als jullie zo doorgaan dat valt zeker de helft af na het eerste jaar! Eg nie: ook niet de verwachte 30 procent viel af, we gingen allemaal door naar het tweede jaar! Lekker puh. Als een speer door de jaren heen gewandeld, ook veel gewandeld naar de kroeg en tijdens de wijnreizen. Veel geleerd: vooral met 6 meiden in 1 huis, koken met elkaar, feesten geven, mopperen op elkaar (wie zou de boel schoonmaken?!), stappen, enz. Vond het zeer schools en dan die pakjes, jasses! Diverse kleuren bruin en van 150% kunststof! Nee, daar had de school toch volledig de plank misgeslagen. Leuk waren de feesten op de verschillende ambassades, minder leuk waren dan weer die focking zware zilveren schalen. Ik wist het zeker; ik zou nooit meer de bediening in gaan! Ik zat in een hele leuke klas, met flink veel droge humor en grappen en grollen. Toch in 4 jaar de opleiding afgerond en in Noordwijk gaan werken. Na een aantal jaren heb ik het hotelvak vaarwel gezegd.

  Haagland Hotelschool, 1984

  Na het bekijken van de klassenfoto´s kwam er wel iets boven, maar niet veel.

  Na het bekijken van de klassenfoto´s kwam er wel iets boven, maar niet veel. Ik heb tot en met de 5de klas hier op school gezeten, daarna verhuisde ik naar Maartensdijk. Wat mij is bijgebleven was de gezellige, leuke klas en de tekenlessen van meester Manders. Natuurlijk de huis/schoolarts die onderaan de school zat. Ik viel nml nog wel eens. Ook de rijen die gemaakt moesten worden als de bel ging en wij, klas voor klas, naar binnen gingen. De winters dat ik niet of nauwelijks op school kon komen omdat de straten vol met ijs lagen, het gemak waarmee ik van huis naar school fietste over de heuvels, spelen na schooltijd in het park (Bato´s wijk?) met klasgenoten, meester Rijks die vlak bij mij woonde en waar we langs kwamen met de slee in de vele strenge winters. Ik heb het (dus) prima naar mijn zin gehad op deze school, in dit dorp en ook al kom ik er al jaren niet meer, ik denk er met veel plezier aan terug!

  Julianaschool, 1969

  Dit was echt een toffe tijd! Zo leuk dat ik er pas na 8 jaar vanaf was! (of lag het aan mijn prestaties?!) in de beginjaren waren wij echt aan het puberen; nee, we hadden geen huiswerk, ik heb geen zin in deze les ik loop nu weg, tassen vanaf de 1e en/of

  Dit was echt een toffe tijd! Zo leuk dat ik er pas na 8 jaar vanaf was! (of lag het aan mijn prestaties?!) in de beginjaren waren wij echt aan het puberen; nee, we hadden geen huiswerk, ik heb geen zin in deze les ik loop nu weg, tassen vanaf de 1e en/of 2e verdieping gooien, bijles bij een leraar thuis, mislukte scheikunde proeven buiten de zuurkast waardoor driekwart van de klas moest overgeven, waanzinnige examenstunts, vechten met de dijkers van een andere schoool op het station, gezoen op de BLB avonden. Ik kan mij heel veel herinneren van deze school, te veel om op te noemen. De leukste grappen: ontbijten met drank voordat je examen Nederlands tekstverklaring kreeg over drankmisbruik onder de jongeren!sinterklaas, kerstman en paashaas op het dak! De mooiste momenten: goede gesprekken met diverse docenten en niet alleen over school! Deze school was een inspiratie voor mij om later ook het onderwijs in te gaan. Of ik nog rebels ben? Echt wel, tot aan puberaal aan toe! Ik ben het kind in mij nog niet kwijt.

  Het Nieuwe Lyceum, 1975

  ?