marianne meerendonk

Kent 1 personen

Getrouwd , 5 kinderen
Woont in Helmond

  Bekijk het volledige profiel van marianne meerendonk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  marianne meerendonk heeft 7 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Toen ik begon was de school nog aan de Keizersgracht, vlak bij de Vijzelstraat en heette : "Modeacademie van Braam" In de tijd dat ik daar zat veranderde de naam in "Amsterdamse Modeakademie " Zijn er helemaal geen oudjes hier die daar ook nog gezeten h

  Toen ik begon was de school nog aan de Keizersgracht, vlak bij de Vijzelstraat en heette : "Modeacademie van Braam" In de tijd dat ik daar zat veranderde de naam in "Amsterdamse Modeakademie " Zijn er helemaal geen oudjes hier die daar ook nog gezeten hebben ? De directrice heette mevr. Eekhout en we hadden les van mevr. Brouwer en Fred v.d.Laken. Ik herinner me namen als : Els, Ingrid, Bouwine, Julia, Anneke, Heleen, Suzy, Ferry, Fred, Agaath, Joop , Marie-Louise en Reina. Jeetje, waar is de tijd gebleven ? Zijn jullie er nog ?

  Stichting Amsterdamse Modea..., 1967

  Ik kan me nog best veel herinneren van de Mariaschool.

  Ik kan me nog best veel herinneren van de Mariaschool. De kleuterschool,bij juffr. Annie, allemaal een schortje en een plantje op tafel, ik had een geel klompje als bloempotje met een vetplantje er in. Van zr Walthera kreeg ik een elastiek om mijn armen( armen over elkaar ) omdat ik mijn mond niet hield, mijn moeder was witheet toen ze mijn kapotte armen zag. Jufffrouw van de Crommenacker in de eerste klas presteerde het om er 30 jaar hetzelfde uit te zien. Juffrouw Jansen in de tweede was verloofd met meneer Bonnier of zoiets, we spaarden allemaal koffiepunten voor haar en mochten op de foto met haar en de koffiemolen die ze gekocht had. Als ik het goed heb is ze jaren later omgekomen bij een verkeersongeval. Juffr. Merx uit de derde herinner ik me gewoon als aardig. Juffr. Rooymans uit de vierde, o jee, dat was onze buurvrouw. Elke dag moest mijn moeder horen dat ik een "doos" (letterlijke tekst, helaas )was, want ik stak nooit m'n vinger op. Verder heeft ze me flink gechanteerd want ik moest altijd boodschappen voor haar doen anders kreeg ik geen goed punt. Juffr. Boezeman heeft het gepresteerd om me een hele dag op een bankje achter in de klas, met m'n gezicht naar de muur, te laten zitten omdat ik gelachen had toen ze keihard aan m'n vlechten trok omdat ik een inktvlek in m'n schrift had. Juffr. Verhagen was een schat. Van haar herinner ik me dat na elk rapport een paar leerlingen met haar op stap mochten in haar dafje, niet de beste leerlingen, maar degenen die het meest vooruit gegaan waren in punten. Nu ik dit zo zit te tikken denk ik dat wij toch wel heel wat hebben moeten slikken vroeger !

  Maria, 1955

  ?