Ontdek PLUS

marianne cassee

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van marianne cassee en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    marianne cassee heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Van deze school kan ik me nog goed de sfeer herinneren die er was tijdens de kersttijd, de adventkrans in de hal boven onze hoofden, waar elke week een kaarsje meer werd aangestoken, en natuurlijk de liedjes "Stil nu, stil nu, maak toch geen gerucht".

    Van deze school kan ik me nog goed de sfeer herinneren die er was tijdens de kersttijd, de adventkrans in de hal boven onze hoofden, waar elke week een kaarsje meer werd aangestoken, en natuurlijk de liedjes "Stil nu, stil nu, maak toch geen gerucht". En verder natuurlijk het feest in de Noorder Kerk. Mijn moeder heeft nog steeds elk jaar een kertversiering in de boom hangen, door mij zorgvuldig uitgeprikt indertijd, het is een slinger met kralen en daartussenin klokjes en ballen van goud- en zilverpapier.Ook hangt er elk jaar in de boom een kerstengeltje, gemaakt door mijn zoon op deze zelfde school. En nu gaat alweer mijn kleindochter naar de peuterspeelzaal aan de Velserstraat, (dus wie weet wat voor moois er nog bij komt binnenkort in de boom).Ook weet ik nog goed dat er een lijst hing in de gang, met een voorstelling van bollenvelden erop, gemaakt van allemaal propjes van sitspapier. Ook de hoogtezon in de speelzaal met debrilletjes en de grote zandbak kan ik me nog heel goed herinneren.

    Noorderkleuterhuis, 1959

    Van deze school herinner ik me nog goed dat ik voor het eerst met het woord "inspraak" te maken kreeg.

    Van deze school herinner ik me nog goed dat ik voor het eerst met het woord "inspraak" te maken kreeg.En dat in verband met bijv. als er teveel proefwerken op een dag opgegeven werden konden wij daartegen protesteren en werd er ook daadwerkelijk iets aan gedaan. In de klas bij mw. Karman (frans) weet ik nog goed dat we een keer franse kaasjes mochten proeven (het zal wel de laatste les van het jaar geweest zijn)maar ook dat ik een keer een 1 kreeg omdat ik volgens haar afgekeken zou hebben, wat beslist niet waar was. Ik had als eerste het proefwerk af en zat verbaasd over mijn snelheid om me heen te kijken dat de anderen nog niet klaar waren, dus als u dit leest, mevr. Karman,ik eis met terugwerkende kracht op mijn rapport voor frans een hoger cijfer.Ook weet ik nog goed de eerste dag op school. Ik wlde na de les keurig mijn boeken opruimen zoals ik op de vorige school deed uit gewoonte onder de tafel in het kastje, maar helaas zat op deze school hier geen kastje meer onder, dus donderden al mijn spullen op de grond.

    Prinses Ireneschool, 1967

    Op de Noorderschool ben ik begonnen in de klas van juffrouw van Leeuwen, waar ik me nog goed de schrijflessen kan herinneren.

    Op de Noorderschool ben ik begonnen in de klas van juffrouw van Leeuwen, waar ik me nog goed de schrijflessen kan herinneren.( keurig tussen de lijntjes) en natuurlijk de handwerklessen, maar dat kan ook later geweest zijn; breien leren (een slabbetje) en sokjes en verder voor Pasen een netje haken, waar paaseieren in konden en natuurlijk de pannenlappen met de roos in het midden. Van de latere klassen zit nog vers in mijn geheugen de tijd bij de heer Weselenburg met het voorleesuurtje uit het boek 'Lijsje Lorresnor" Het was voor die tijd al een ouderwets boek, geloof ik, dus eigenlijk mochten we het niet echt mooi vinden van ons zelf, maar ik geloof dat toch een groot gedeelte van de klas ademloos zat te luisteren elke keer weer (ik tenminste wel) Ook heb ik nog bewaard een schriftje met daarin allemaal versjes die we toen zongen (o.a. Het stoute kinderenhuis en De uil zat in de olmen e.d.)Ook de tekenlessen waren apart met de strookjes met drie stempels erop, waar je dan maar iets van moest maken. Later bij de handenarbeidlessen van de heer van Duin in het wijkgebouwtje naast de school hebben we leren emailleren en ook nog eens een keer een songtekst van Boudewijn de Groot bewerkt tot groot wandobject. Het land van Maas en Waal was dat. Ook weet ik nog goed dat met het Sinterklaasfeest altijd een poppenkastvoorstelling kwam in het wijkgebouwtje naast de school met Rikkie en Slingertje. En natuurlijk het eens per week in een lange rij twee aan twee naar Stoops bad lopen voor de zwemlessen.

    Noorderschool, 1961