Maria Gerarda van Kraay

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Maria Gerarda van Kraay en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Maria Gerarda van Kraay heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Dit was toch de kleuterschool aan de Raadhuisdijk?Waar later een groentenwinkel is in gekomen.

  Dit was toch de kleuterschool aan de Raadhuisdijk?Waar later een groentenwinkel is in gekomen.En nu woont er de Fam v Leeuwen. Dus geen Kerkstraat zoals ze het beschrijven.Weet wel dat er een juf vanuit Megen op school was.Ben niet zeker van de naam maar ik dacht dat ze Juf van de Kamp heten. Weet niet veel meer van deze perioden,dat is wel erg lang geleden voor me.

  2008, Maria Gerarda van Kraay

  Heb op deze school maar 2 jaar gezeten.

  Heb op deze school maar 2 jaar gezeten.Het leuksten van de lessen vond ik de naailessen,kooklessen. Het leren sprak mij niet zo aan en ben ook toen ik 15 jaar werd gelijk gaan werken.Wat de herrinnering betrefd was het vaak wel gezellig.Ook weet ik dat er toen juf Kuppen trouwden dat we toen naar dat feest mochten.

  2008, Maria Gerarda van Kraay

  Voetballen met de jongens op het plein met de leerkracht.

  Voetballen met de jongens op het plein met de leerkracht.Was een leuke periode. Leukste meester Henk Franssen.(Henkie). Honkbal was leuk om te doen op het plein tijdens de gymles.Laatste school jaar was nog het leukst. Toen mijn zus ,die inmiddels al van school af was , met de fiets door de gangen scheurde. De hoofd meester greep ze van de fiets af en zij moest toen in de klas in een hoek HAHAHAHA!!!!!!! En alle ballen die bij Huub de plaats op geslagen werden of geschopt. Die zag je niet meer terug Vandaar de naam die hij kreeg Huub de ballenvanger!!!!!!! Het kakschooltje (het gildehuisje)waar ik 2 jaar gezeten heb.Dat was de fijnste periode.We werden wel bang gemaakt omdat men zei dat er daar op zolder iemand zat(een boze meneer). Dit zei men zodat we niet naar de zolder zouden gaan omdat die erg slecht was en ze bang waren dat er iemand door heen zou zakken. Ook was er toen tijdens de opbouw van de kermis eens een herdershond de klas in gekomen waar we allemaal toen heel bang van waren. Deze hond hoorde bij de menssen van de kermis. Maar Meester Franssen werkte hem er toen uit. Na 1963 ben ik naar de huishoudschool gegaan in Maasbommel.Deze is er helaas niet meer en staat niet in de lijst bij scholen wat wel jammer is. Daar heb ik ook een leuke tijd gehad. Herriner me nog dat er toen langs die school gewerkt werd en we vaak vrachtwagenchaufeurs zagen. Wij mochten toen met hen geen kontact hebben en beslist niet van de speelplaats wat we wel gedaan hadden. Een medeleerling had aan een chaufeur een poster gegeven(een naakte dame) Daar was Juffrouw Megens achter gekomen en wij moesten toen op het matje komen bij haar. Ze wilde weten wat voor een poster dat was maar wij vertelde dat het Elvis was. Toch allebei straf!!!!!! Toen moesten we tijdens de pauze binnen blijven. Toen zijn we door een raam toch naar buiten gegaan naar die chaufeur en hem verteld dat we straf hadden, maar dat heeft Juffrouw Megens nooit geweten.De leukste lessen waren koken, naailes,tuinles,en engels van de heer van de Berg. In 1966 heb ik deze school verlaten en ben toen gaan werken op Boldershof.Daar heb ik 8 maanden gewerkt en ben toen als stikster(Modinette)gaan werken. Dit werk beviel me nog het meest. Zou graag meer contact willen hebben met medeleerlingen die met mij in de klas gezeten hebben. Het laatste contact wat er geweest is was tijdens het afscheidsfeest van meester Franssen.(1998 of 1999!!!!) Toen toch veel oude klasgenoten ontmoet.Was een leuk feest voor Meester Franssen en voor veel leerlingen een soort reünie.

  2003, Maria Gerarda van Kraay
  ?