Margriet Luijks

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Margriet Luijks en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 7

  Margriet Luijks heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  In de 4e klas kwam ik op deze school, doordat wij verhuisd waren, bij juf.

  In de 4e klas kwam ik op deze school, doordat wij verhuisd waren, bij juf. Remmerswaal. Mijn vriendin op deze school was Ineke Buijsrogge en met haar heb ik nog contact. Ik herinner me nog meester Konijnenburg 5e klas en meester Martens het hoofd in de 6e klas.Deze school was veel verder in het onderwijs dan de school waar ik vandaan kwam, met rekenen in de 4e hadden ze breuken en daar had ik nog nooit van gehoord, dat had als gevolg dat ik veel bijlessen kreeg om op hetzelfde niveau te komen.

  2004, Margriet Luijks

  Ik heb op de kleuterschool gezeten bij het klooster in de Emmastraat en kan me de binnenplaats waar we speelden nog herinneren.

  Ik heb op de kleuterschool gezeten bij het klooster in de Emmastraat en kan me de binnenplaats waar we speelden nog herinneren. Er waren schommels van autobanden en ik speelde vaak met mijn buurjongentje Andre Post, maar ik weet niet meer of hij ook bij mij in de kleuterklas zat. Ik kan me niet veel meer herinneren van de eerste 2 jaar bij de nonnetjes maar zij hadden wel moeite om mij handwerken te leren, ik ben nl. links en haken moest rechts.De namen van mijn klasgenootjes ben ik ook kwijt maar ik weet nog wel mijn vriendinnetje Dolly Sosef.Zij woonde in de Oosterstraat in een hoekwoning met een laag hekje om de zijtuin en haar oudere zusje heete Anke en er was ook nog een jonger broertje.We liepen altijd samen naar school door de Eendrachtstraat, waar ik woonde, Schiedamse weg over, tussen de Stadsgehoorzaal door naar de Emmastraat en zo naar school. Ik weet ook nog dat ik naar een dependance van de Mariaschool, in de Joubertstraat ging over het net nieuwe Liesveld. In 1964 ben ik samen met mijn ouders en broertje verhuist naar De van Limburgstirumstraat en toen naar De Roncallischool gegaan.

  2004, Margriet Luijks

  Ik zat in klas 1 en 2F en mijn klaslerares gaf naailes,een heel fijne juf met kort donker haar die me de liefde voor haar vak bijbracht.

  Ik zat in klas 1 en 2F en mijn klaslerares gaf naailes,een heel fijne juf met kort donker haar die me de liefde voor haar vak bijbracht. Onze klas was erbij toen ze trouwde ergens in een klein kerkje. Muziekleraar d.Vaal inderdaad met zijn dikke vingers die altijd zijn handen op je schouders moest leggen, de jongste leraar was toen meester Zwart en wat vonden wij het jammer dat wij van hem geen les kregen, de ''oudste''leraar, ik weet zijn naam niet meer, konden we altijd ontzettend gauw kwaad krijgen en dan gilde hij ''eruit'' terwijl hij rood aanliep. Vlasblom de directrice v.d. school waar ik naar toe moest om de kleding die ik genaaid had te showen. Mijn vriendin was Marjan v.d.Lubbe en ze woonde op de Rotterdamseweg het gedeelte achter de Hogendorplaan, en verder komen de namen van Marijke Stigter en Coby ?,Christine Smulders haar ouders hadden de bakkerswinkel aan de Van Hogendorplaan, naar boven.Ik kwam in aug./sept.1967 in de eerste klas,doorliep de tweede allemaal zonder problemen en ging in aug,/sept.1969 naar de ass.N klas met als klasselerares juf.De Ligt en dat ging helemaal mis. Wat een vreselijk mens vond ik dat, alles wat ik geleerd had met naailes was fout in haar ogen en moest ik uithalen en overdoen.Zij heeft er voor gezorgt dat ik haast een hekel aan het zelf kleding naaien zou krijgen.Van de vele kledingstukken die ik in de eerste twee jaar heb gemaakt,tot aan mantelpakjes toe, kwam ik bij haar niet verder dan de verplichte pyama,en die is ook herhaalde malen uitgehaald en opnieuw gestikt.Na 3 maanden had ik er genoeg van en ben van school gegaan om te gaan werken.

  2004, Margriet Luijks
  ?