Bekijk het volledige profiel van Margreeth Engels en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Margreeth Engels heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

De klas van juffrouw Annie Kor...

De klas van juffrouw Annie Koren was veel te groot.Ben toen op deze school tijdelijk aangesteld als boventallig onderwijzeres. Toen het aantal leerlingen terug liep kon ik niet langer blijven op deze school. Ik herinner me nog Jaapje Weddepohl en een meisje Lieke, die in mijn klas zaten. In de winter moest ik ieder morgen kolen scheppen en de kachel in de klas aanmaken. Zou het leuk vinden om nog eens van iemand die mij heeft gekend iets te horen.

2005, Margreeth Engels

Na het behalen van het diploma...

Na het behalen van het diploma heb ik twee jaar op verschillende scholen gewerkt in Nederland, daarna naar Suriname verhuist en op scholen van de Evang. Broedergem. gewerkt.In 1971 weer terug naar Nederlanden en gewerkt tot 1982,als laatste als hoofd van de Vlinderschool in Rozenburg.In 1989 voor ontwikkenlings hulp naar Ghana. Daar hebben we een school gebouwd. Momenteel krijgen daar 1400 kinderen les. Heb het er nog steeds druk mee. Ben getrouwd met Albert en heb drie zonen en een pleegdochter en zes kleinkinderen. Laat eens wat van je horen!

2005, Margreeth Engels

Het was mijn eerste school in ...

Het was mijn eerste school in Suriname.Een hele ervaring! Ik kwam uit Nederland om met Ab Engels te trouwen.Ik had eens een klas mer 65 leerlingen. De lokalen waren open. Je kon horen wat er in andere klassen werd verteld. Als ds. Polanen les gaf, kon je de kinderen in de klas niet meer verstaan. Ik liet ze dan maar tekenen. Er sliepen ook wel eens bedelaars in de school.Mijnheer Tjin A Sie liet de bel al luiden als hij een regenbui zag aankomen en dan mochten we vroeger naar huis. De morgenzegen herinner ik me ook nog goed. Ik was heel blij, toen er een nieuwe Surinaamse leesmethode werd geintroduceerd. Leuke tijd gehad.Herinner me niet veel namen. Juffrouw Themen gaf naast mij les en er was ook een juffrouw Chocolaad en een Hollander die Wim Ruysendaal heette. Misschien hoor ik nog eens iets uit die tijd. Groetjes van Greetje Engels-Nieman

2004, Margreeth Engels
?