Margot du Burck

Kent 0 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Margot du Burck en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Margot du Burck heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat vijf jaar in de klas van juffrouw van Weerden.

  Ik zat vijf jaar in de klas van juffrouw van Weerden.En het laatste jaar bij meneer van Wingerden.Leuk om op de klassefoto'svan René Stuy al die mensen terug te zien die toen op school zaten. Een aantal herinner ik me nog goed .Ik heb ook mijn poëzie album uit die tijd nog.Bijzonder was de Franse les die je voor schooltijd bij meneer van Wingerden kon volgen. En de juf van godsdienst die aan het einde van de les altijd geld ophaalde. Ik ben nooit meer een school tegen gekomen met die speciale lucht van inkt en boeken. En wat vond ik het oneerlijk dat de jongens lekker handarbeid kregen en de meisjes moesten 'nuttige handwerken 'doen,bah breien en borduren en zo. Leuk was de glasblazer en we hadden ook een keer film in het handarbeid lokaal,zwart-wit zonder geluid!De eerste school waar ik werkte was ook de zonneveldschool,maar toen was hij al verhuisd naar de abstweg.

  zonneveld school Overschie, 1962

  Ik zat niet in het hoofdgebouw met de ronde speelzaal, maar in het laatste lokaal (aan de kant van het dijkje)van de Zonneveldschool.

  Ik zat niet in het hoofdgebouw met de ronde speelzaal, maar in het laatste lokaal (aan de kant van het dijkje)van de Zonneveldschool.Ik woonde in de Hoogmadestraat,dat was dus lekker dichtbij.We moesten ook op zaterdagmorgen naar school in die tijd. Wat ik me nog van de juf herinner is dat ze aan ballet deed en haar maillot op de kachel droogde als het regenachtig weer was. We hadden een aparte ingang aan de achterkant. Ik heb mijn lepeltje met een korfje nog.

  Het Korfje Kleuterschool, 1960

  Ik kwam als juf voor de derde klas in november.

  Ik kwam als juf voor de derde klas in november. En ik heb hier met veel plezier gewerkt. We hadden twee hamsters in de klas ,Moem en Snuusmoemrik (de namen kwamen uit een boekje van Tove Janssen). Eentje ontsnapte tijdens de brand in het voorjaar van 1979. We vonden hem later terug in een ordner in de kamer van de directeur (Arjen Soldaat). Ik herinner me ook nog de W.O.-lessen op de kinderboerderij en in het Ommoordse Veld. Leuk jaar !!

  Fridtjof Nansen Jenaplan, 1978

  ?