Marco Aberkrom

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marco Aberkrom en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 8

  Marco Aberkrom heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

  Op de step vanaf de Rembrandlaan, vroeger kon het nog, langs de weilanden en de ijsbaan.

  Op de step vanaf de Rembrandlaan, vroeger kon het nog, langs de weilanden en de ijsbaan. Begin 70-er jaren is dit volgebouwd (o.a. Frans Leharlaan en Strawinskylaan en is de Cesar Francklaan verlengd). Heerlijk gespeeld in die bouw. Al zat ik toen al niet meer op de Klim Op, klimmen deden we nog al te graag.

  2007, Marco Aberkrom

  Op de 'HIO' dus het vervolg van mn opleiding en dit schoolbank relaas.

  Op de 'HIO' dus het vervolg van mn opleiding en dit schoolbank relaas. Een bevestiging dat programmeren helemaal niet moeilijk is, als je maar niet vooraf middels de invariant en de variante functie hoeft te bewijzen dat het zal werken ( Q.E.D. ). Gewoon logisch nadenken en slim door een bestand zoeken en vergelijken. M'n eerste tentamen een oplossing bedacht en beschreven, die niet door de leraar was voorzien, maar die wel heel eenvoudig was en werkte, waardoor ik zo snel klaar was dat ik vermoedde dat er een opgaveblad van mijn tentamen miste. Waarom bleef iedereen maar ploeteren? (Blijkbaar had ik toch duidelijk voordeel van 2 jaar TU). Ook positief: relatief veel stage (2* 1/2 jaar) en extra enkele maanden werken in Lissabon bij (toen nog) Burroughs en tot slot nog 1/2 jaar afstuderen. Het was al met al een prima studietijd en dankzij de stage stond ook mn eerste computer thuis, een XT! (e.e.a. zelf gemonteerd, met een intel 8086 met turbo, en een 20Mb harde schijf). Die kwam nooit vol, temeer daar toen bijna iedereen alleen nog met 5,25 inch floppy's werkte en foto's nog niet digitaal waren. Ja ja, de tijden veranderen snel. Inmiddels de pure informatica verlaten, al gebruik ik het logisch nadenken en redeneren nog heel veel bij het onderzoeken en verbeteren van programma-aansturing en business processes. Succes allemaal, en dat mede scholieren/studenten me nog maar eens een emailtje oid mogen sturen.

  2007, Marco Aberkrom

  Opeens ben je student en gaat het je aanvankelijk nog redelijk af ook.

  Opeens ben je student en gaat het je aanvankelijk nog redelijk af ook. P in 1 jaar gehaald, op 1 vak na. Dit ene vak, Programmeren, maakte duidelijk dat student zijn en studeren twee verschillende dingen zijn. Jaren later zag ik voor het eerst in de praktijk een toepassing voor dat vak. Even de diktaten er bij en uitwerken. Het derde handgeschreven dictaat "Coincidentietelling IP-117" ....? O ja, dat was dat vak waar ik moeite mee had. Even terug naar het eerste dictaat.....kortom, lees verder bij de Hogeschool Informatica, de opleiding die ik wel met een diploma heb afgerond.

  2007, Marco Aberkrom
  ?