Marcel Schol

Kent 1 personen

WONTTELL
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marcel Schol en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 17

  Marcel Schol heeft 17 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

  De school bestond tot zomervakantie 1978.

  De school bestond tot zomervakantie 1978. Dan werd de school opgeheven. De leerlingen gingen vervolgens naar diverse andere scholen in de omgeving. Ik volgde de kleueterschool en klassen 1 t/m 4. De 5e en 6e klas heb ik gevolgd op de Meester Lughtmijerschool.

  2016, Marcel Schol

  Mijn eerste schooljaar was de kleuterschool nog in een bovenlokaal van de sperwerlaanschool.

  Mijn eerste schooljaar was de kleuterschool nog in een bovenlokaal van de sperwerlaanschool.Herinner me bijvoorbeeld nog dat in de herfts de juf twee tafels bijeen schoof, een bak met wit zand erop plaatste en de kinderen allen vroeg om iets toe te voegen wat met de herfst te maken hed. Gekleurde herstbladeren, paddestoelen, eikels, dennenappels, mos en zo ontstond er een groot Herftsstuk...

  2007, Marcel Schol

  Enkele namen van leraren welken toch wel voor een groot deel toonaangevend waren voor de MTS afdeling Elektrotechniek: meneer Bruggeman, meneer de Ronde, meneer Groen (scheikunde), meneer Kennedy (praktijk), meneer van Geelen (electronica), meneer Broekhu

  Enkele namen van leraren welken toch wel voor een groot deel toonaangevend waren voor de MTS afdeling Elektrotechniek: meneer Bruggeman, meneer de Ronde, meneer Groen (scheikunde), meneer Kennedy (praktijk), meneer van Geelen (electronica), meneer Broekhuis, meneer Waaienberg, meneer Verdouw, meneer de Wijn (meet en regeltechniek), meneer Blauw (maatschappijleer), meneer Noomen (telecomunicatie).... Op de fiets meestal samen verder rijdend naar de MTS Loolaan met klasgenoot John Jurriëns, welk ik onderweg op een afgesproken punt tegenkwam. Deze was ook al een oudklasgenoot van de MAVO. Meerdere oudklasgenoten van de MAVO deden ook MTS Elektotechniek. Meneer Groen was in zijn vrijë tijd voor de hobby veel als piloot in de lucht, haalde hier eens een vermelding in een schoolblad, onder de vermelding dat meneer Groen de natuurkunde wetten nog eens getoets had, met name de wet van de valversnelling door de zwaartekracht. Dit naar aanleiding van het feit dat de beste man met een sportvliegtuigje zonder benzine kwam en dan een noodlanding gemaakt heeft in de bossen nabij Hoenderloo, gelukkig zonder ernstige persoonlijke letsels. Verder werd er op de MTS Elektrotechniek welk gehuisvest was als zelfstandige studie-afdeling in deels dezelfde gebouwen als de MTS Autotechniek en ook dezelfde kantine deelde een tijdschrift (schoolkrantje) uitgegeven met hoofdzaak gericht op de afdeling Autotechniek. Alweer enkele jaren terug vertelde meneer Bruggeman, welk ik tegenkwam in een supermarkt, dat meneer Broekhuis wijlen is nadat deze tijdens een vakantie met een ultra light vliegtuigje, een soort delta vlieger met hulpmotortje, neergestort en dodelijk verongelukt is, destijds vrouw en twee kinderen achterlatend, waarvan de jongste dan net achtien was.(Dit gezegd naar aanleiding op mijn vraag of hij, meneer Bruggeman, nog altijd een naaste buur was van meneer Broekhuis welk ooit enkele huizen verder in dezelfde straat woonden).

  2007, Marcel Schol
  ?