Marcel Gerritsen

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marcel Gerritsen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

  Marcel Gerritsen heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Van 1954 tot 1960 zat ik op de Pancratiusschool: juffrouw Flake, de heer Van Langen en 3 leerjaren lang bij het hoofd der school de heer Boersma in hetzelfde lokaal.

  Van 1954 tot 1960 zat ik op de Pancratiusschool: juffrouw Flake, de heer Van Langen en 3 leerjaren lang bij het hoofd der school de heer Boersma in hetzelfde lokaal. Achteloos liet hij de as van zijn sigaret over je werk vallen en haalde vaak onverwacht meedogenloos uit, hoewel ik zelden zijn doelwit was. Zijn hoest was telkens weer een een indrukwekkende uitbarsting waarbij iedereen leek af te wachten hoe hij er uit kwam. Wie was het eerste klaar met de nieuwe taak? Fieke Jansen of Annie van Schaik? Waarom herinner ik mij de groene jas van Joke Nagelmaker uit het voorjaar van 1960? Herman Elshof en Bart Slief zaten meer achter in het peloton. Corrie Uiterweerd kon benijdenswaardig goed tekenen. Namen als Willem van Willem en Willem van Gradus moesten 2 gelijknamige leerlingen uit elkaar houden waarvan zowel voor- als achternamen hetzelfde waren. Na schooltijd voetballen op de dijk waar nu de rondweg loopt. Johan Reukers als spil en beste speler. Priester worden werd even een hype in dit kloosterrijke dorp maar niemand maakte dit waar in de jaren erna.

  2010, Marcel Gerritsen

  Ik zat 1 jaar op het internaat.

  Ik zat 1 jaar op het internaat. Sliep op een slaapzaal met wel 40 anderen. Ik ging om met Jan Lindner. Herinner me slechts namen als Broos van Erp en Maas de Quay. Nooit buiten de hekken. Min of meer opgesloten. Eén maal per maand naar huis. Rondjes lopen in de pauzes om de velden binnen de poorten. Een zwembad op het terrein. Sommigen hadden een eigen paard waarvan de reuk meeging tot in de banken van de kapel. 's Middags voor het eten en na het eten tot 8 uur studie in een grote zaal met eindeloze rijen bankjes met af en toe een incident. Rare sfeer dan. Vele potjes stratego in de kale recreatiezaal Pater Otto voerde de scepter. Pater Vincentius (Vinkie) was een streng zelfs ronduit gewelddadig paterschap. Pater Dignus regeerde de slaapzaal. Basketbal dé sport. Toernooien hét vermaak. Een echte speelfilm heel soms in de grote zaal op het witte doek: Wir Wunderkinder zag ik in 1960, maar zo voelde ik me niet. De poetsnimfen kwamen uit de onbereikbare buitenwereld. Ik hield het daar 1 jaar met veel moeite vol.

  2009, Marcel Gerritsen
  ?