Ontdek PLUS

M.A. Bontekoe-Hoving

Kent 3 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van M.A. Bontekoe-Hoving en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    M.A. Bontekoe-Hoving heeft 0 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Prof.

    Prof. van Gelder was de hoogleraar Onderwijskunde, eerst in de Boteringestraat met de zeer aimabele prof. Nieuwenhuis (pedagogiek), Van Gelder stimuleerde me te specialiseren op een onontgonnen terrein nl. onderwijskundige aspecten van schoolgebouwen. gastcolleges gegeven aan TU Delft en Leuven. De laatste twee jaar van mijn studie gaf ik psychologieles aan de verpleegstersopleiding van het Acad. Ziekenhuis te Groningen. Na mijn kandidaats werd ik student-assistent bij Nel Ojemann samen met Auke Boersma, Wim Meijer, Joos Ockels e.a. n. Namen: Nijs lagerweij (met wie ik nog steeds samen kook, werd prof. in Utrecht) Lammert Postma (de methodoloog), Edzard Boerma, Titus Geerligs (die 'alles' had gelezen) ,Theo v.d. Geld (de regelaar), Willem Brandenburg(de hoogleraar die een voor ieder onbegrijpelijke oratie uitsprak), Martinus Santema, John de Jonge, Jack Kruidenier, Fred Sollie, Jaap Vos (werd prof. in Amsterdam, overleden)

    RUG Onderwijskunde, 1969

    de heer Tanis bulderde de nieuwkomers toe in de gymzaal:"Wie niet doet wat er gezegd wordt, die sla ik de hersens in".

    de heer Tanis bulderde de nieuwkomers toe in de gymzaal:"Wie niet doet wat er gezegd wordt, die sla ik de hersens in". Na twee jaar verschenen juf Tuinema en de heer W.J. Huysse . Beide leken er op uit te zijn om ons het leven zo zuur mogelijk te maken. Om het minste of geringste kreeg je een flinke portie strafwerk. t. Namen: Bert Havinga, Frits Fenschel, Boudewijn Gerritsen (de pianist), Piet Fabriek, Wim Kloppenburg, Joost van Oortmerssen (wat een feest hadden we een keer!!), Wim Diderich, Lammert Bonthuis (sneltekenen bij Huysse), Jan Bos, Inge Buttinger, Rolf Ritlewski, Iep Rijpkema. WIE NOG MEER?

    Menno van Coehoorn mulo, 1953

    In 1947 ging ik naar de Coendersschool.

    In 1947 ging ik naar de Coendersschool.Van de 1e klas herinner ik me niet zo veel. . In klas 2 kregen we juf Gasau. Haar bekende strafmaatregel was:"onder de wasbak", waar de kleren wit werden van de kalk. Toen naar de 3e klas van juf de Jager. Die had zo'n grote ring aan de vinger waarmee ze venijnige tikken tegen je hoofd gaf. Vervolgens naar 'boven', de 4e klas, bij meneer Hut. Die kon prachtige geschiedenisverhalen vertellen. B De 6e klas bij meneer Luppes. Die gaf veel zanglessen Ik herinner mij nog diverse medeleerlingen: Jaap de Jong: was de knapste van de klas. Wim Kroon: zat naast mij in de 6e. Zijn vader heeft een keer een film gemaakt van een toneelstukje. Is die er nog? Jan Wiarda: vader was professor. Heleen Schreuder: woonde aan de Rijksstraatweg. Jan Groenhuizen: zei dat zijn vader kapitein in de leger was. Chris Eimers: kon goed voetballen en was de sterkste van de school. Daar maakte je dus geen ruzie mee. Freek van Donderen: kon ook zo goed voetballen. Truus Lutjeboer: lachte altijd zo vriendelijk Leo ...: werd doof in de 5e. Ernst Veld: woonde in de villa naast het Be Quickstadion, waar we vaak speelden. Jacob ...: hadden een boerderij bij de Esserweg, waar we ook vaak speelden in het hooi. Ans Monkhorst: hadden een winkel naast boekhandel Reese. Titie v.d. Ziel: hadden ook een winkel aan de Hereweg. Bert Bakker: ook een voetballer. Frank Boon: Werd fysiotherapeut, las ik laatst. Dina en Kina van der Leij: van de drukkerij. Sonja Pauw ...: ? Roelof ...: woonde aan de Troelstralaan. Zong geen Groningse liedjes mee, omdat hij dan misschien een Gronings accent zou krijgen. Roel ?...: woonde tegenover het Sterrebos. Doris Huttenbach: zat in de 5e klas van de combinatie 5/6. O, wat was ik daar verliefd op. Emigreerde helaas naar de V.S.

    Coendersschool, 1947