Marcel Bergen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marcel Bergen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Marcel Bergen heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De Potgieterschool

  De Potgieterschool in de jaren zestig. Een degelijke school. Wars van drang tot modernisering in het kader van de Mammoetwet. Heb er goed herinneringen aan overgehouden. In 1996 een geslaagde reünie in het voormalige schoolgebouw georganiseerd. In januari 2018 rondom de school een middag herinneringen opgehaald met oud-klasgenoot Tino Snabel.

  Potgieterschool, 1967

  Natuurlijk juffrouw Dosker; de paddenstoelenbak in de herfst, sinterklaas, spelen met de houten scheppen in de zandbak en gymles op de tamboerijn.

  Natuurlijk juffrouw Dosker; de paddenstoelenbak in de herfst, sinterklaas, spelen met de houten scheppen in de zandbak en gymles op de tamboerijn. De school was gehuisvest in een prachtig gebouw (zie ook onder foto's). Helaas is het gebouw in de jaren tachtig gesloopt. Toen ik onlangs de buurt weer eens bezocht had ik zeer veel moeite om het gebouw te plaatsen. Veel betonblokken zijn er voor in de plaats gekomen en ook een deel van de gracht lijkt gedempt. Ook daar heeft men nieuwbouwblokken geplaatst. Jammer. Overigens; waar is juffrouw Dosker eigenlijk gebleven?

  Kleuterschool de Bonte Specht, 1966

  Nadat ik mijn kleuterjaren op de (nabijgelegen) Bonte Specht had doorgebracht ging ik in 1968 naar De Potgieter.

  Nadat ik mijn kleuterjaren op de (nabijgelegen) Bonte Specht had doorgebracht ging ik in 1968 naar De Potgieter. Juffrouw Tjemkes was de onderwijzeres uit de eerste klas. Zij besteedde altijd veel aandacht aan uitspraak. In december 1971 verhuisde ik naar Purmerend. De Potgieterschool bleef altijd in mijn herinnering. De kastanjeboom op de speelplaats (ik kon vanaf het balkon van mijn ouderlijk huis op de speelplaats kijken), spelen op het landje (oude begraafplaats) en daar botten vinden. De sinterklaasvieringen en de 'beruchte' schooltandarts (de halfjaarlijkse controles in de klas, zijn mobiele apparatuur in de kamer van mevrouw Stoks). In de jaren tachtig en negentig bezocht ik De Potgieter(Bilderdijkparkbuurt) nog wel eens. De school was inmiddels opgegaan in de nabijgelegen 'De Waterkant'. Nostalgie bleef. In oktober 1995 besloot ik een reunie te organiseren. Met een klassenfoto uit 1970 in de hand ben ik begonnen. Eerst wat advertenties geplaatst in de ViaVia, daarna in de Echo (compleet met klassenfoto) en zowaar ik kreeg reacties. Met oud-klasgenoten Adrie van Dijk en Robert Mutschler vormde ik de organisatiecommissie. We dachten dat het wel een jaar zou duren voordat we iedereen gevonden zouden hebben. Maar we hadden geluk. Adrie kon een kijkje nemen in het oude Potgieterarchief (opgeslagen in De Waterkantschool, met dhr. Derriks nog steeds als onderwijzer). We hadden nu de namen en geboortedata. Met wat connecties bij de Burgerlijke Stand ging het vervolgens heel snel. In mei 1996 hadden we vrijwel iedereen gevonden en in oktober 1996 konden we de reunie organiseren. Het was een grote opkomst. Mevrouw Stoks, mevrouw Tjemkes, mevrouw Muller en dhr. Derriks waren aanwezig (zie onder foto's). Door de spontane medewerking van de vereniging die tegenwoordig in de voormalige Potgieterschool huist konden we ook nog gebruik maken van het oude schoolgebouw. De sfeer in de voormalige gymzaal was geweldig. De rondleiding door het gebouw evenzeer. Op de vloeren van de vroegere klassen konden we nog de afdrukken van de zwarte potkachels zien. En op het schoolplein stond nog steeds de oude kastanjeboom; alsof er in al die jaren niets veranderd was.... p.s. voor een volgende reunie zijn wij nog op zoek naar mevrouw (juffrouw) Pijnenburg. Wie weet waar zij is/verblijft? ***-******* of marcel ad noob. nederland

  Potgieterschool, 1968

  ?