Ontdek PLUS

Louis Verberne

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Louis Verberne en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Louis Verberne heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tijdens het kennismakingsgesprek verklaarde de leerkracht dat ik vanaf dit bezoek aan de "grote" school geen Lowike meer zou heten, doch Louis.

  Tijdens het kennismakingsgesprek verklaarde de leerkracht dat ik vanaf dit bezoek aan de "grote" school geen Lowike meer zou heten, doch Louis. Diezelfde dag werd mijn 1 dag jongere buurjongetje Fransje Valks (die dag ongetwijfeld omgedoopt tot Frans) per auto afgehaald door zijn vader (taxichauffeur), en Frans(je) riep Lowike terwijl hij daar aan toevoegde dat we per auto werden thuisgebracht, wat ik feitelijk fantastisch vond (1952!) maar op "Lowike" reageerde ik niet. Zo heette ik immers niet meer .... Die rit liet ik dan ook voorbijgaan. Zo'n jaar of veertig later heb ik Frans nog eens bij toeval gesproken, maar daar zijn geen contacten meer aan overgebleven. Andere klasgenoten kan ik me niet meer herinneren. In april verhuisden we naar Drents Dorp.

  Sint Jansschool, 1952

  Al in de eerste klas ontmoette ik er m'n allereerste liefde.

  Al in de eerste klas ontmoette ik er m'n allereerste liefde. Ook m'n vriendenkring werd uitgebreid. Slechts vijf jongens telde die klas, en aanvankelijk trokken buiten schooltijd alle vijf met elkaar op. Al gauw werden de contacten, zoals biljarten, bowlen en bij elkaar thuis dansen met meiden uit Tivoli beperkt tot drie klasgenoten: Jack Serton, Gerard Vorstenbosch en ikzelf. De contacten met Jack zijn er nu nog. Over de school zelf heb ik natuurlijk ook nog wel herinneringen, maar die zijn voor anderen niet zo interessant.

  Philips Kantoorschool, 1958