loesje tvervloet

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van loesje tvervloet en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  loesje tvervloet heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Vreselijk.

  Vreselijk...Konstant kon je een boek naar je hoofd verwachten. Hr.Toonen...brrrrrr....wat een engerd was dat.Vuurood haar! driftkikker! En dan een of ander kleine vrouwtje die Franse les gaf. Zr.Bonito geloof ik die handenarbeid gaf, ergens op zolder in een klein kamertje en Duits. Dem,Der,Die en o wee, als je dat fout had. Het eerste jaar is totaal aan me voorbij gegaan.Het tweede eveneens.Behlave de handarbeidlessen ,op zolder. Ik kan me niet eens meisjes herinneren van die tijd? Na twee jaar ben ik naar St.Lucia gegaan. Dat jaar heeft veel goed gemaakt. De klasse juf die nederlands en rekenen deed. geen idee meer hoe ze heette.Nachtmerries heb ik van dat mens gehad. En schriften die om mijn oren door de klas vlogen. Je werd uitgescholden als je iets niet goed deed!!!! Het idee!!!! Wensing is de enioge naam die ik me kan herinneren.Helene Wensing...

  RK Meisjesschool St Cathari..., 1963

  Dit was een bijzonder jaar.

  Dit was een bijzonder jaar. Het enige jaar ooit war de MULO in drie jaar gedaan kon worden,minus de science vakken. Ik herken wat meisjes. Anke de vette,Mia van Zanten ene Wilma...En natuurlijk het onderwijzend personeel.

  R.K. Sint Lucia, 1965

  Ik kan me alleen een leuke juf herinneren.

  Ik kan me alleen een leuke juf herinneren.Juf Selders. En een erg gehate Hoofd juf.hendriks....die van de school gepest is. Kolb werd hoofd. Ik kan me herinneren dat we speelden op de portaal trappen van de kerk en in het krantenhok. Kapelaan Brands die erg leuk was en overgeplaatst werd , vrij snel.En de geruchten die zich toen de ronde deden. De melk in de ochtend ,in de winter bevroren en dan werd het bij de verwarming gezet...ugh!! En in de zomer ,hartstikke lauw...zo goor! De boekenkast in de vijfde klas , toen mocht je een boek huren voor een stuiver per week. Inentingen in het kantoor van het hoofd.Lange rijen kinderen met ontblote bovenarmen. Het mooiste waren de verhalen van Juf Selders,die dan de tussen deuren open deed naar die andere klas.Waar een getrouwde juf zat , die vier kinderen had en die weleens mee nam.Waarvan er een loesje heette. De platen aan de muren...Guss ziet Guus. Schrijven, met dat hele mooie nieuwe kroonpennetje. verder zijn de dingen denk ik langs me heen gegaan.

  Imelda school, 1954

  ?