Ontdek PLUS

Liliane Kamphuisen

Kent 0 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Liliane Kamphuisen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Liliane Kamphuisen heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Franse Taal- en Letterkunde was, achteraf gezien, niet echt 'n gelukkige '2de' keus voor mij, nadat ik 2x voor medicijnen was uitgeloot.

    Franse Taal- en Letterkunde was, achteraf gezien, niet echt 'n gelukkige '2de' keus voor mij, nadat ik 2x voor medicijnen was uitgeloot. Het onderwijs in of toch kiezen voor de wetenschap? Studie met een 'stoffig imago' te weinig inspirerend, te weinig 'mensgericht'.Er hing een aparte sfeer, met voornamelijk/alleen vrouwelijke studenten. Alles was zo serieus, voor humor leek geen/nauwelijks plek! Tja, of die zou je moeten zien in de naam van de faculteitsvereniging "Bonaparte"! Wie bedenkt zoiets? De mooiste herinnering behoud ik aan de colleges waarin de lais van Marie de France werden behandeld...tja, die colleges waren echt een feestje, lekker puzzelen!verder? De colleges Taalkunde, van de heer Landheer,vond ik interessant, een vak dat me sowieso het beste lag. Mw Kingma kon prachtig gedichten van Beaudelaire en Rimbaud voor dragen. De Heer Hillenaar sprak 't mooiste frans, was een erudiete en bijzondere man...eerlijk gezegd had ik vaak wel moeite om de colleges inhoudelijk geheel te kunnen volgen, maar ja, ben dan ook geen echte alfa!

    Universiteit - Franse Taal-..., 1979

    Op deze school heb ik alleen de 5de en 6de klas doorlopen, nadat ik uit Utrecht ben verhuisd in '76.

    Op deze school heb ik alleen de 5de en 6de klas doorlopen, nadat ik uit Utrecht ben verhuisd in '76. Het was een wereld van verschil met het Thorbecke Lyceum in Utrecht. Ik trok veel op met Ellen Sander. We maakten samen ons huiswerk, lazen dezelfde boeken,wisselden uittreksels met elkaar uit en ze haalde me over om ook te gaan roeien, iets wat ik kortdurend heb gedaan. Ik herinner me verder de culturele avonden en het drama van onze LSD, waarbij de rector, de heer van Mierlo werd opgenomen met hartklachten in het ziekenhuis, nadat hij van 'de traktatie'(spacecake) had gegeten! Het eindexamenfeest gaven we met een grote groep geslaagden op het landgoed van de familie Menten in Warmond. Herman Hol ben ik nog steeds veel dank verschuldigd voor het gezamenlijke werkstuk in het kader van het vak scheikunde, waarbij we in het LUMC eiwtbepalingen deden in de liquor. Hij deed de ingewikkelde berekeningen en ik zorgde ervoor dat 'alles'netjes op papier kwam. De meestal strenge Mw Voogd was zeer onder de indruk van het wetenschappelijke gehalte van ons werkstuk en we kregen een 9! Hierdoor kon ik iets relaxter aan de schriftelijke eindexamens beginnen, al hielp 't me niet om later ingeloot te worden voor medicijnen, iets wat ik nog altijd betreur. Ter overbrugging ging ik een jaar als au pair naar Parijs en toen ik '79 opnieuw uitgeloot werd, besloot ik om Franse Taal en Letterkunde te gaan studeren.

    Rijnlands Lyceum, 1976

    Aan deze school behoud ik gemengde gevoelens.

    Aan deze school behoud ik gemengde gevoelens. Een mooi, statig gebouw met een enorm trappenhuis, hartje stadje. Ik voelde me er eigenlijk erg verloren tussen de 1500 andere leerlingen, was een serieus meisje en zal door m'n klasgenoten zeker als 'een studje en/of kakker' gezien zijn. Ik hockeyde op 't hoogste niveau bij Kampong, waar ik veel tijd in stopte en had een vriendje die al studeerde. De schoolfeesten vond ik vreselijk...keiharde muziek met overal blowende en drinkende schoolgenoten, die giechelig tegen elkaar hingen!Het franse chanson, de liedjes van Herman van Veen, Boudewijn de Groot, de vrolijke muziek van de Beach Boys, maar ook klassieke muziek konden mij zoveel meer bekoren dan het gitaarspel van Jimmy Hendrickx of de protestsongs van Bob Dylan, die hot waren bij mijn klasgenoten. Ik trok op met Yvette Buyserd en Karin Stafhorst die ik beiden geheel uit het oog ben verloren. Meneer Klein Kranenbarg, die wiskunde gaf, vond ik een fantastische leraar met veel geduld en liefde voor z'n vak en hij spoorde me aan om toch voor het B profiel te kiezen, iets wat ik ook gedaan heb, al kostte het heel wat kruim! Mw Erné bracht me veel liefde bij voor de Nederlandse literatuur...ik herinner me nog dat ze het verhaal voorlas van Jan Donkers 'de verrassing' uit de verhalenbundel'opgeruimde verhalen'...ik was direct verkocht! Ook aan mw Bouwhof, die frans gaf bewaar ik goede herinneringen, evenals aan de heer Arendse die Scheikunde gaf en aan de heren Hagoort en Dammers die geschiedenis gaven. Het jaar op de dépendance, hoewel veel kleiner, vond ik vreselijk ongezellig, zo in een uithoek van Utrecht. Gelukkig kon ik op de terugweg naar huis vaak aanhaken aan de schouder van Koen, die me regelmatig op z'n brommer voorbij scheurde! Al met al toch jammer dat het Thorbecke niet meer bestaat.

    Thorbecke Lyceum, 1971