Ontdek PLUS

Lies Steenhuis

Kent 25 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Lies Steenhuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Lies Steenhuis heeft 1 klassenfoto's en kent 25 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  (De school heette toen nog School voor Christelijk Nationaal Onderwijs).

  (De school heette toen nog School voor Christelijk Nationaal Onderwijs). Ik zat in de 1e klas en de helft van de 2e klas bij juffrouw Aardema in de klas. Toen trouwde ze en verhuisde naar Ulrum geloof ik. Later hadden we juffrouw Mulder nog een poosje en een invaljuf. Verder herinner ik me meester Scheringa, daar was ik een beetje bang voor. Meester Bakker, speelde altijd op een trompet of piston(?) en hij las voor uit Reis voor de nacht. Verder hadden we nog mijn vader (meester Steenhuis) en meester van Dijken. Hij at altijd een appel in de klas. Handwerken hadden we van juffrouw Wiegers en juffrouw Mulder. Het jaar bij mijn vader in de klas vond ik niet fijn! Meester van Dijken werd dat jaar ziek en was een tijd uitgeschakeld. Vader kreeg toen de 6e klas. Dat was voor mij persoonlijk wel fijn. Wie hem verving? Meester Scheringa geloof ik. Er waren ook jaren waarin we dubbele klassen hadden. Ik was vanaf 1959 bevriend met Mieke Jonker. Zij kwam toen na de zomervakantie bij ons op school. Haar vader van hoofd van de ULO in Winsum (zo heette dat toen). In pauze (speelkwartier noemden we dat) gingen we met een hele groep touwtje springen, boksprong of we knikkerden.

  De Borgschool, 1957

  Van de kleuterschool herinner ik mij dat Sinterklaas kwam en Arend Terpstra in de zak werd gestopt.

  Van de kleuterschool herinner ik mij dat Sinterklaas kwam en Arend Terpstra in de zak werd gestopt. Arend was in mijn ogen toen, een hele grote jongen van de lagere school. Ik dacht echt dat hij mee naar Spanje moest... Juffrouw Koning hadden we daar en zij ging emigreren naar Amerika. Het eerste jaar op de kleuterschool werd ik vaak door mijn vader gebracht. In het 2e jaar ging ik met Chris Emaar naar school en dan haalden we Emma Sennema eerst op. Ik weet ook nog dat we de buurman van de kleuterschool plaagden en dat hij een keer met de waterslang ons nat spoot.

  kleuterschool, 1955