lies ensink

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van lies ensink en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  lies ensink heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Juffrouw Verbeten sliep de hele nacht niet als ze wist dat ze de volgende dag les moest geven aan 3B (dat waren wij) Juffrouw Kolthoff droeg altijd met de machine zelfgebreide kleding.

  Juffrouw Verbeten sliep de hele nacht niet als ze wist dat ze de volgende dag les moest geven aan 3B (dat waren wij) Juffrouw Kolthoff droeg altijd met de machine zelfgebreide kleding. Net als juffrouw Groskamp. Die zat altijd schrijlings op de lessenaar zodat er een lange onderbroek onder haar rok zichtbaar was. De heer Woudstra, kon geen orde houden en stuurde iedereen voortdurend de gang op. Zijn broek was centimeter te kort en zijn mouwen van zijn colbert altijd te lang. De heer Dirksen gaf Franse les. Als wij ons best deden dat kwam er een "Chanson les". Platen werden gedraaid van b.v. George Brassins en de tekst werd vertaald. Geweldige lesuren! De Heer van der Linden gaf wiskunde les. Zijn gevleugelde woorden waren:"als je niet oplet, krijg je een dreun op je hoofd, zodat je door je ribbenkast kijkt als een dief door de tralies. De heer Goewie gaf geschiedenisles. Hij had vast last van claustrofobie. Als hij de klas binnenkwam gooide hij altijd de ramen wijd open (Ook als het vroor) en riep dan heel hard "Majorca!". Hij kon geweldig vertellen. Had in het Jappenkamp gezeten en vertelde hier soms hele indrukwekkende maar nare verhalen over.

  Dalton Den Haag Geb. Han St..., 1964

  Juffrouw Eggink (1e klas) deed een keer net alsof zij huilde.

  Juffrouw Eggink (1e klas) deed een keer net alsof zij huilde. Dat maakte diepe indruk op ons. Juffrouw Wildschut, (2e klas) zij zegde gebedjes op voor mijn zieke huisdiertje. Het mocht niet helpen, het ging dood. Juffrouw van Houten,(3e klas) streng, ze sloeg met de lineaal op het bord. Zij droeg een gehaakt paars truitje en een geruite rok die ze altijd eerst optilde om er niet op te gaan zitten. Zo sleet hij minder. Juffrouw v.d. Berg (4e klas)vond mij een onmogelijk kind. Ik heb dit nooit gemerkt. Ik vond haar de liefste "juf" die ik ooit had. De heer Postuma, (5e klas)knarsetandde en rammelde leerlingen door elkaar. Hij had een oorlogstrauma. De heer Kasteel (Franse les)schoot zijn neuzepulk door de klas. (ik zat op de eerste rij!) De heer v.d. Vijver (6e klas)deed het programma Top of Flop met ons in de klas. Hij was heel erg aardig.

  De Vliermeent, 1958

  ?