lideke stoffelsma

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van lideke stoffelsma en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  lideke stoffelsma heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  'Floortje' die op zijn handen ging staan om onze aandacht weer te krijgen toen we allemaal naar buiten zaten te kijken naar een klas die op schoolreisje vertrok.

  'Floortje' die op zijn handen ging staan om onze aandacht weer te krijgen toen we allemaal naar buiten zaten te kijken naar een klas die op schoolreisje vertrok. Meester Nijland die voorlas uit zijn eigen boek. Als je de klas uit werd gestuurd moest je je melden bij Bouw en bij hem in de klas (de zesde! met al die oudere kinderen! doodeng) gaan zitten. En als je dan eindelijk zelf in de zesde zat het kamp in Putten. Het hele jaar door werd er gedreigd dat we er niet naar toe zouden gaan als we ons niet beter gedroegen. Maar we gingen toch. En de laatste avond moesten wij de 'bonte avond' verzorgen. Ik zong 'Dikkertje Dap'. Mevrouw Immerzeel gaf gymnastiek; zittend op een stoel en tikkend met een stok op de grond.

  2003, lideke stoffelsma

  Miss Hana, die ons aanraadde nooit te trouwen, maar lerares te worden.

  Miss Hana, die ons aanraadde nooit te trouwen, maar lerares te worden. Die 's winters twee paar nylons met naad! over elkaar droeg, maar die ons ook de Engelse nursery rhymes leerde en die ken ik nog steeds. Mevrouw Brandt, waar je met de dood in je hart naar toe ging, maar die ons wel leerde kort en 'to the point' samen te vatten. Mevrouw Jongmans(?) die aardrijkskunde gaf en die absoluut geen orde kon houden. Zij was de enige en dus maakten wij daar erg misbruik van. Wat heb ik daar later spijt van gehad, want ze was eigenlijk zo'n lieverd. Meneer Schokkenkamp voor tekenen: 'Yesterday" van de Beatles was toen een hit en dat zongen we in de klas en dan zei hij: Niet yesterday, maar nu en morgen! Denk erom jullie ouders hebben gevochten voor dit onderwijs! De toneelstukken en natuurlijk Helios. Ik heb nog in het bestuur gezeten en toen de eerste jongens op school kwamen (in de brugklas) hebben we beschuit met muisjes uit gedeeld. Schoolfeesten in Tivoli en altijd de narigheid van een jongen te moeten vragen om mee te gaan. Vooral als je geen 'vast' vriendje had , was dat een ramp.

  2003, lideke stoffelsma
  ?