Leon Herinx

Kent 3 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Leon Herinx en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Leon Herinx heeft 3 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  De Brederostraat en Vondelstra...

  De Brederostraat en Vondelstraat vielen van rottigheid uit elkaar. In sommige lokalen konden de ramen niet open anders viel het kozijn eruit. Vond het zo gezellig dat ik er 6 jaar over havo heb gedaan. Rutten controleren op niet roken binnen de hekken. Vanaf klas 3 mocht je naar buiten. Werkweek in klas 4, bere gezellig in Baarn. Veel bier, late nachten en duf opstaan. Examen in de Gymzaal, bloedheet, met de brandslangen hebben ze het dak gekoeld.

  2004, Leon Herinx

  Belangrijkste was geen onvoldo...

  Belangrijkste was geen onvoldoendes, dan had je tenminste studievrij en kon je naar de kroeg. De ontgroening in het eerste jaar, officieel en op het internaat, wasmandje speciaal...., en daarna opruimen, wat een gore zooi! Het laatste jaar, 4e, was het gezelligste op het internaat. Wel alle lusten maar geen lasten. De watergevechten, vooral tijdens de examens om de spanning af te reageren. Werd de woning tenminste schoon. Op school, Hokken, motoren en zijn eigen nog, niet klaar, ketelboek. Cals elektro, koffiekaarten, klaverjassen in de kantine. Drie heel gezellige jaren.

  2004, Leon Herinx

  De meester Lierop de eerste kl...

  De meester Lierop de eerste klas, deed vaker gocheltrucs, op welke stoel van de drie had je gezten. Juf Driessen in 2 met het lineaaltje. De grote broeder Eugstatius in 3 die Jan Breugel een draai om de oren gaf. Meester Jacobs in 4, geen bijzonder heden. In 5 de broeder die doof was aan een oor en in 6 meester Daemen die de school wilde vernieuwen. Jammer alleen dat de meisjes zover weg waren in het andere gebouw. Wel veel in het bos gezworven Met de nieuwbouw van de verpleegkliniek hadden we weer een geweldige speelplaats erbij. Deze school heeft mij een onbekommerde jeugd gegeven. Met Jos en Waddy nog altijd bevriend.

  2003, Leon Herinx
  ?