Ontdek PLUS

Léon Henckens

Kent 22 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Léon Henckens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Léon Henckens heeft 5 klassenfoto's en kent 22 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  brugklas samen met Noel Weltens en Rudy Leclerq in B3.

  brugklas samen met Noel Weltens en Rudy Leclerq in B3. De meest beruchte brugklas van het jaar 1979-1980. Klasseleraar Koers was ook berucht. Mandy Schleipen, Jacqueline Rosier, Marc Reynders, Ellen Hazelhof, Marielle Schaepkens, Gaby Vrijens en Edwin Peeters (-80) zaten ook in de klas. Wanneer we aardrijkskunde hadden altijd een zware tas. Wist ik veel dat je de Bosatlas thuis kon laten. Ik geloof in de derde klas dat er iets zeer opmerkelijks gebeurde. Bij Bronckers (scheikunde) voor de meesten een bruut waar iedereen een beetje bang voor was (nl. de opmerking "een 1, wie volgt") gebeurde het volgende. Tijdens een les kwam een telefoontje. Meneer Bronckers nam op en er volgde een kort gesprek. Hij gaat zitten en gaat effe verder met de les, maar begint na ongeveer 2 minuten keiard te huilen. Iedereen had iets van: heeft deze bruut dus toch gevoel. Later bleek dat er iets mis was met zijn moeder.

  Stedelijk Lyceum, 1979

  1e klas bij juffrouw van Kruchten.

  1e klas bij juffrouw van Kruchten. We kregen hier ook dansles van een Belgische onderwijzeres dramatische expressie. We dansten op het nummer "Non, non, rien n'a changé Rien Changé" van Les Poppys, een grote hit in die tijd. In die tijd was Esther Putter mijn vriendinnetje. 2e klas bij meneer Wahlen, die er toe heeft bijgedragen dat ik bij de scouting in wolder ging, samen met Paul Kerkhofs. Bij de scouting ben ik tot mijn 22 geweest (tot m'n 28e als verkennerleider). In dit jaar ook de communie gedaan samen met mijn broer Rudy. 3e klas bij Juffrouw van Mulken. Wat ik nog goed kan herinneren is dat daags voor sinterklaas, de goed heiligman op bezoek kwam in de school. De hele klas stond op de verwarming, maar deze kon het niet houden en brak af. Ook een eerste spreekbeurt over Walvissen. 4e klas bij mijnheer Bendermacher. Zingen met begeleiding van zijn gitaar en de 2 cavia's in de klas die we mochten verzorgen. 5e klas bij meneer Bronckers Ook altijd veel voetballen op het grasveldje achter de school (nu SNS-bank, goal getekend op de muur van de sporthal). Het elftal bestond vaker uit Edwin Le Doux (keeper) Sander Simons, Ronnie van Bun, Robby Tonnard, Edwin Wesche, Marc Reynders, Bert Blommers (Blomkuul), Johnny Habets, Marc Hoogenboom, Hennie Bartels. 6e klas bij meneer Mouchart. Het was net de tijd van Grease met John Travolta en Olivia Newton-John, maar daar was ik net ietsje te jong voor, dacht ik toen. Ook was ik verkeersbrigadier, dan mocht je altijd een kwartier eerder uit de klas. Met alle brigadiers van Maastricht mochten we als dank naar de film van Pietje Bel. Wie zaten er in de zesde klas?? Ronnie van Bun, Marc Hoogenboom, Edwin Le Doux (staat niet op de foto want hij had hersenschudding), Armgard Beurskens, Ineke Jenniskens, Monique Janssen, Sascha Steinmann, Sander Simons, , Robby Tonnard, Ad Putter, Jean Paulussen, Esther Putter, Francien Bielders, Manon Hardy, Rita Voges, Sylvia Dolmans, Linda Knoops, Yvonne Koch, Suzanne Rokx, Esther Gruisen, Marjo Roskamp, Edwin Wesche, Marc Reynders, Bert Blommers (Blomkuul), Johnny Habets, Hennie Bartels

  Jf Kennedy, 1973