Leo Vonk

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Leo Vonk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Leo Vonk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De reactie van de techneuten valt mij een beetje tegen.

  De reactie van de techneuten valt mij een beetje tegen. Rombert Pijlgroms ken ik nog uit mijn eerste eerste klas. Uit die periode heb ik tevens een levenslange vriend overgehouden Gerard van Hoeijen, die Rom ook kent. Het verhaal met Tissot waar Rom aan refereert , is een truck die ondergetekende samen met Joop Nadort uithaalde. In het amphitheater les; LV in de zuurkast, stak boven het dichte schuifraam uit en keek de klas aan. Mr. Tissot voelde iets doch kon mij niet zien, was te klein. Schoof toen het schuifraam omhoog, doch had de pech dat LV door het schuifraam aan de lab-zijde verdwenen was. Dit herhaalde zich enkele malen, tot grote hilariteit van de "studenten". Geen wonder dat ik de eerste gedubbeld heb. Vanuit mijn tweede eerste ken ik, behalve Bob Grosman, nog iedereen en in 1987 - 25 jaar na het eindexamen hebben Brik Buve, Wim Simis en ondergetekende een bijzonder geslaagde reünie georganiseerd. Met puddingbroodjes, een dixieland-dansavond en al. Ik ben inmiddels bijna 40 jaar getrouwd met de dochter van de amanuensis van het chemisch lab de heer Wessels (die destijds altijd bij sportwedstrijden kwam kijken).

  Hogere Technische School Am..., 1957

  Zou Pauline moeten kennen want ik heb ook bij Jan Jongbloed in de klas gezeten.

  Zou Pauline moeten kennen want ik heb ook bij Jan Jongbloed in de klas gezeten. Beste vriend van Jan was destijds Jan Wagenaar volgens mij zoon van de melkboer uit de Kinkerstraat. Behalve de reeds genoemde namen van leraren had je ook nog Bauwens (Francofiel, wist alles van de franse revolutie), Beumkes (Anglofiel, kleedde zich zelfs Engels) kon blind de '"the"sound op het bord tekenen, Noppe - ordeloos - duizenden strafregels gecalceerd en verhandeld, Menke -gym, vooral volleybal altijd goede schoolteams op herfst- en kersttournooi in de RAI, Schaap - deed denken aan "Dorus", en "Eitje" heette in 't echt Hofstede. De tekenleraar (naam even kwijt) bleek later een bekende zeegezichten-schilder. Verder herinner ik mij de volgende namen van leerlingen: Astrid Schemkes en Lies(je) Staneke. Henk Feenstra, Wim Koelman, Hans Piso (uitvinder van onze eerste play-back r&r-band), Gerrie Visser (chemisch explosieven wonder). Wellicht dat iemand zich nog herinnert dat ik ca. een half jaar met een gipsbeen heb gelopen en daardoor ook "gedubbeld" heb.

  Jacob van Lennep MAVO (voor..., 1952

  Coby van de Wiel heb ik nog eens op een reünie ontmoet net als Gerda Heidenbrink, Lies(je)de Lang, Ali Bontrop, Lidi Klink, Dick van Groen, Theo Zzweers en Frits Reddering.

  Coby van de Wiel heb ik nog eens op een reünie ontmoet net als Gerda Heidenbrink, Lies(je)de Lang, Ali Bontrop, Lidi Klink, Dick van Groen, Theo Zzweers en Frits Reddering. Andere namen die ik mij herinner Raldy Vermeulen en Rudi van der Schaaf op alle twee stapel-verliefd geweest. Verder van de meidenkant nog Jose Haleber, Greetje Duyf, Mandy ?, ik zal nog even verder denken. Van de jongens behalve bovenstaanden nog Han Theunissen, Jaap Portesius (die geweldig op het bord achterin kon tekenen) Rob Blom, Ger Leseman, Wim Hofman, Fred Ferrageau, Ron Bloebaum, Robbie ? (uit de glazenwasserfamilie op de Admiralengracht) en Henk Feenstra. Ook hiervan zullen mij wel meer namen te binnen schieten, dan meld ik mij wel weer. Overigens is het al eerder gemeld maar het was de Lovelingschool. Ik denk met veel plezier teug aan die tijd en heb dan ook vele prettige herinneringen.

  Lovelingschool, 1946

  ?