Ontdek PLUS

Leo van den Broek

Kent 14 personen

Getrouwd , 4 kinderen
Woont in Enschede

    Bekijk het volledige profiel van Leo van den Broek en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Leo van den Broek heeft 2 klassenfoto's en kent 14 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Mijn lagere school-tijd in Bramsche

    In 1965 kwam ik vanuit Apeldoorn op de (nederlandse) lagere school in Bramsche (Duitsland) terecht. Toen nog gevestigd in een houten noodgebouw aan het marktplein, midden in het centrum van Bramsche. Vervoer van- en naar de Siedlung gebeurde met groene legerbussen. Mijn eerste juffrouw daar was juf Soetekouw. Opgevolgd in de volgende klassen door juffrouw Flagge, meester Bertram, Juffrouw Wessels, meester Berghuis en meester Riemers. Ook heb ik juffrouw Berghuis en juffrouw Nagelkerke wel eens als invaljuffen gehad. Mijn klasgenoten uit die tijd waren o.a. Hans Nuijten (tevens de buurjongen), Richard Suijk , Adrie den Hertog, Frank Naberman, Frank Sinkeldam, Jos van der Vijgh, Raymond Geuther, Maaike Jansen, Isolde Andoetoe, Winy Kampijon. Later kwamen daar o.a. nog bij: Adrie Boender, Rene Driessen, Joep Mols, Martin Wind, Frank Blijlevens, Carmen Berkelie, Carlo van Ham en Gerrit Wemekamp. Omstreeks 1966 was de nieuwe lagere school in de Siedlung klaar, gelijk met z'n duitse tegenhanger. direct ernaast. Vanaf toen konden alle leerlingen die in de Siedlung woonden, lopend of op de fiets naar school. Leo van den Broek, leerling van deze school van 1965 t/m 1970. Leo van den Broek. 053-4770956.

    De Klimop, 1965

    Geweldige tijd! Bramsche 1965-1974

    Kleine school voor het voortgezet onderwijs. Betrekkelijk kleine klassen en daardoor wel een knus, gezellig en beschermd gevoel. De Super Blitz Discoballen (schooldisco's)die toen werden georganiseerd (volgens mij vaak door familie Van Vught) vond ik geweldig, waarbij regelmatig live-bands optraden in de Officiersmess van de Basis, zoals Teach Inn. Een gitarist van die band, Chris de Wolde, werd later een collega van me bij de Belastingdienst. Toen ik in 1972 noodgedwongen naar 4 Havo van Scholengemeenschap Zuid te Enschede moest overstappen, schrok ik me te pletter van die duizenden leerlingen die daar rondliepen. En dat je voor elke les een ander klaslokaal moest opzoeken op een schoolgebouwenterrein, dat ik totaal niet kende. Bij de eerste gymles toen daar,die op een sportlokatie elders in Enschede plaatsvond, ben ik letterlijk verdwaald in Enschede, als stad veel groter en drukker dan het Bramsche dat ik gewend was. De Directeur van de school geloofde me echter niet en dacht dat ik een flauwe smoes had bedacht. Maar het was écht zo! 053-4770956.

    Voortgezet onderwijs Bramsche, 1970