Leo Pool

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Leo Pool en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Leo Pool heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb er niet zo heel veel herinneringen aan.

  Heb er niet zo heel veel herinneringen aan. Weet wel dat ik nog eens als klein ventje iemand met een schep in de zandbak op zijn kop heb geslagen en dat dit leidde tot de nodige commotie.

  De Lange Pier, 1952

  Ik kwam hier op school door "advies" van 6e klasse leerkracht Broeder Monaldus.

  Ik kwam hier op school door "advies" van 6e klasse leerkracht Broeder Monaldus. Hoofd van de Ruttenschool was Broeder Gabriello. Streng maar rechtvaardig. Godsdienst van Pastoor Durie, die met veel van de leerlingen van alles en nog wat ondernam. Wij zaten in noodlokalen aan de Jan van Galenstraat, de rit er naar toe met de fiets of de tram. Was best een onderneming.De opleiding was zeer gedegen. Ik behaalde het "sleuteldiploma", maar zag ook voor het eerst het NINTA aan de Rozengracht. Hier kreeg je leuker onderwijs dan ooit op de L.S. Grappig was dat in 1962 de personeelschef van de Ned.Middenstandsbank mensen kwam ronselen om bij hen te komen werken. Ik deed dat. In Sept. 1962 (14 jaar) startte mijn carriere. De katholieke opvoeding van deze scholen (v/h St. Martinus) zorgde voor veel discipline en loyaliteit, die ik nog gebruik en bezit. Leerlingen die ik mij herinner waren: Joop van Goethem, Michel Vedder, Peter Meekel, Cees van Riel. De school was naar ik meen een jaar nadat ik er van af gegaan ben verdwenen, geen spoor meer van te vinden. Zou zijn opgegaan in Don Bosco een eindje verderop aan de Jan van Galenstraat, maar dat is nergen bevestigd. Wie weet meer? Waar is Brdr. Gabrielo gebleven? Er was ook een Ned.Indische/Chinese leerkracht, die met een Opel Kapitan reed die door de leerlingen "mocht worden gewassen". Had losse handjes!! Ik herinner mij dat hij Meester Tjan heette. Ik reed ooit mijn fiets in de kreukels na gym tegen een aanhangwagen van de groenteman t/o de school. Ook hier vlakbij was een snoepwinkel in de JvG Straat.

  Mgr.l. Ruttenschool VGLO, 1960

  Gek genoeg herinner ik me vooral de intens katholieke sfeer hier.

  Gek genoeg herinner ik me vooral de intens katholieke sfeer hier. Ook de tamelijk hardhandige aanpak van met name de broeders. Meteen al in de eerste klas een pak slaag van een van de broeders (in de 1e klas!) en later de tikken van de normale leerkrachten. De uiterst strenge Broeder Monaldus, die ik in de 6e als klasse-leerkracht kreeg. Maar ook wel de gymlessen in het gebouw aan de overkant, in de Willebrordusstraat, waar nu een moskee o.i.d. is gevestigd. Daar ben ik ook nog op de lokale (katholieke) handbalvereniging geweest, Amstel Zwaluwen. Duurde blauwe maandag, want voetballen (keepen) ging me beter af. Maar eenzelfde gekleurde maandag op zangkoor in de Willibrorduskerk van echtpaar Franken. Oefenen in hetzelfde kleine gebouw t/o de school. Ik had nogal wat klassevrienden, maar wonderlijk genoeg ben ik een aantal namen gewoon vergeten. Hoewel... ik herinner me Rinus Geene, Corrie Blom, een grote jongen met de naam Muys, die volgens mij in de Wibautstraat woonde. Maar ook een Peter Rehwinkel die aan de overkant van de schoolingang woonde in de Servaes Noutstraat. Muziekleraar zorgde voor (nog steeds) grote belangstelling van mijn persoon voor klassieke muziek (naast alle andere stromingen). De school zorgt ook ver andere jeugdherinneringen, zoals hoe de straat toen was voorzien van allerlei leuke winkels. Tegenover de school zat een bonbon/chocoladefabriekje, een warme bakker en in de Willebrordusstraat een atellier. Het was armoede troef voor de meesten in die periode, maar je kreeg wel een drive om er iets van te maken. "vechten" deed je met de "protestanten" uit de school een paar straten verderop. Ik herinner mij Meester Prins als een klein mannetje met een kaal kopje dat geweldig kon voorlezen, o.a. Biggles. Kreeg later een hartinfarct en is als ik mij nog goed herinner overleden. Enneh.....Broeder Monaldus ben ik in de jaren 80 nog eens tegengekomen. Hij woonde toen in een broederhuis aan de J.van Galenstraat en was inmiddels stokoud, maar kocht nog een auto bij me. Hij kon zich mij nog herinneren net als mijn broer Rob. Kwamen de herinneringen nog een beetje terug.

  Sint Martinusschool, 1954

  ?