Ontdek PLUS

Leo Huisman

Kent 103 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Leo Huisman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Leo Huisman heeft 23 klassenfoto's en kent 103 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De Oosteres (Almelo)

    In 1985 werd ik directeur van 'de Oosteres' een MLK-school in Almelo. Deze school was door een eerdere directeur, Jan Siebelink, gegrondvest op de ideen van Decroly en Pestalozzi. De school had een boerderij, tuinen en vele praktijkruimtes. In 1991 werden het gebouw en het terrein volledig aangepast aan de modernere tijd. En in 1998 fuseerde de school met de L.O.M.-school 'de Hooiweide' tot een scholengemeenschap voor LOM/MLK. Twee jaar later werd het een school voor Speciaal Basisonderwijs. De school doorstond de stormen van WSNS en Passend Onderwijs door vast te houden aan het eigen concept. Waar andere SBO-scholen steeds meer 'leer'-scholen of vernieuwde LOM-scholen werden, bleef de Oosteres een aanbod realiseren voor zowel de gedragsproblematische intelligentere als de moeilijk lerende leerlingen. Dat leverde in 2017 op dat de school van de inspectie het maximaal aantal beoordelingspunten kreeg tijdens een Intergaal Inspectieonderzoek. In 2017 fuseerde de school met de katholieke (Toermalijn) en protestants-christelijke (Rank) SBO-scholen in Almelo. Dat betekende een aanpassing van gebouw en terrein. Gelukkig bleef het oorspronkelijke concept bestaan en bleef de school op de plek gehuisvest, waar de Oosteres jarenlang had gestaan. Wat het mooist is, is dat ik na mijn pensionering alleen maar positieve reacties krijg , als ik oud-leerlingen, oud-collega's en de ouders van oud-leerlingen ontmoet.

    De Oosteres, 1985

    Hogeschool Windesheim (Enschede, Zwolle)

    De overstap naar Windesheim was een gedwongene. Mijn taak was het om de laatste studenten die de oude opleiding bij het Seminarium nog niet hadden afgemaakt, te helpen alsnog hun studie met goed gevolg af te maken. Dat was op zich een aangename en dankbare bezigheid. Daarnaast was ik onderdeel van het team Enschede. Een heel fijn team om in te werken. Daarmee werden de laatste twee jaren tot mijn pensionering aangenaam. Gedurende het laatste jaar kreeg ik een soort 'afbouwtaak' in Zwolle, waarna ik op 'zachte wijze' pensionado werd.

    Hogeschool Windesheim, 2017

    SvO (Enschede, Zwolle)

    Dankzij regiocoordinator Ton van Kooten kwam ik in 1987 bij het Seminarium voor Orthopedagogiek terecht. Heb daar met geweldige collega's mogen samenwerken. Aanvankelijk voor de opleiding ten dienste van de akte Buitengewoon Onderwijs. daarna werd het de akte Speciaal Onderwijs, Special Educational Needs (SEN) en , tenslotte, Educational Needs. Aanvankelijk gaf ik les in de richting Capita Selecta (geschiednis van het Buitengewoon Onderwijs) . Daarna werden het de richtingen Interne Begeleiding, Leerstoornissen en Gedragsstoornissen. Ik heb de start mee mogen maken van het modulesysteem en de masteropleidingen. Uiteindelijk kwam daar de begeleiding van de masteronderzoeken en de begeleiding van studenten bij. Al met al een fantastische tijd. Helaas stopte het in 2017, toen Nederland qua master EN-opleidingen werd verdeeld door de drie HBO-instellingen en de regios' Enschede en Zwolle aan Windesheim werden toebedeeld.

    Seminarium voor Orthopedago..., 1987