Ontdek PLUS

Leo Hengstmengel

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Leo Hengstmengel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Leo Hengstmengel heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Goede herinneringen heb ik aan de onderwijzers Kunst ('kunstknobbel') en Meijer ('hooffie') en de onderwijzeres mevr.

    Goede herinneringen heb ik aan de onderwijzers Kunst ('kunstknobbel') en Meijer ('hooffie') en de onderwijzeres mevr. Smit. Juffrouw de Bruin behoorde echter niet tot mijn favorieten; in mijn herinnering was zij elke dag gekleed in een vaalbruine jurk met nopjes en ze was heel kattig. Het schoolhoofd, hr. de Vries, was een autoritaire doch opperbeste kerel. Ik had hem in de zesde klas. Eens per maand moest hij voor een vergadering naar het stadhuis. Prachtig was dat want dan waren wij vrij van les! Enige namen van mijn klasgenoten: Wim van der Velde, Piet (of Wim?) Roos en Bertie van Dijk. Meer namen herinner ik me nu niet.

    ericaschool, 1948

    Balspel was niet mijn favoriete sport; wanneer we op gym gingen volleyballen (bijna elke week omdat de gymleraar zeer lui was), werd ik als één van de laatsten in het team gekozen.

    Balspel was niet mijn favoriete sport; wanneer we op gym gingen volleyballen (bijna elke week omdat de gymleraar zeer lui was), werd ik als één van de laatsten in het team gekozen. Wiskunde, Duits en Frans kreeg ik van dhr. Wijntjes, een aardige doch strenge leraar met dikke brillenglazen. Hij kon je hard aan de oren trekken (en ronddraaien) als je met een passer voor het bord stond en niet snel genoeg een meetkundevraagstuk wist op te lossen. Als de klas geen zin had om van hem les te krijgen dan konden we hem al heel gauw overhalen om te vertellen over zijn belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

    Marten Dijkhuisschool, 1954