Ontdek PLUS

Leo Bultje

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Leo Bultje en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Leo Bultje heeft 18 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Zie ook Prinses Ireneschool.

    Zie ook Prinses Ireneschool

    Willem de Clercqschool, 1951

    Op deze streng school onder leiding van de heer Brommersma (waar we ook een lied op hadden) heb ik een gedegen opleiding gehad.

    Op deze streng school onder leiding van de heer Brommersma (waar we ook een lied op hadden) heb ik een gedegen opleiding gehad. Van de heer Brommersma kregen we kinderpsychologie, Van der Klei gaf tekenen. J(apie) de Jonge gaf Aardrijkskunde. de Heer Van Haren hadden we voor geschiedenis. Muziek kregen we van Sjouke van der Kooi. De heer Boekkooij (die we graag op zijn praatstoel probeerden te krijgen en dan eindeloos kon vertellen over Aruba) gaf rekenen, natuurkunde. De heer Rietberg gaf ons pedagogiek, psychologie en didactiek. Wie kent niet de rijtjes van hem: drangen, driften, hartstochten, begeerten, verlangens en impulsen?

    Chr. PA(BO), 1962

    Wij zaten toen in houten noodlokalen.

    Wij zaten toen in houten noodlokalen. Dhr Surink herinner ik mij nog goed. We spaarden toen Persilkaarten om het geld dat we daarvoor kregen bij onze 'schoolreis' naar Parijs te kunnen betalen. Ik ben nog meegeweest naar Parijs, hoewel ik vlak daarvoor naar Groningen was verhuisd. We kregen eerst Algebra van de heer Speets. Later kregen we meetkunde van de heer Kieft. De heer Nievelt kan ik mij ook nog goed herinneren. We hadden klassenavonden. Van de heer Koldijk kregen we muziek en zingen. We hadden handenarbeid van de heer Van der Klei? Ik heriiner me nog dat we eens een schemerlampje van een kokosnot en een stukje bamboe hebben gemaakt. Iedere middag hadden we vrij (om ons huiswerk te maken). We gingen op zaterdagochtend (nog) naar school. In die tijd werkten nog veel mensen op zaterdagochtend

    Professor dr. G. v.d. Leeuw..., 1956