Ontdek PLUS

Leen Commers

Kent 3 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Leen Commers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Leen Commers heeft 15 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Werd ook het 7e leerjaar of Kopschool genoemd.

    Werd ook het 7e leerjaar of Kopschool genoemd. Ik kwam van de lagere school (Viljoenschool) en was nog te jong voor de Ambachtsschool. Elke maandag kreeg je de lessen op voor de komende week."Leuke" en minder leuke. Ik deed eerst de leuke zodat ik aan het eind van de week in tijdnood kwam. Ik heb nog één naam onthouden, van de gymleraar, Langelaan, een bekende voetballer in die tijd, hij speelde bij HBS.

    vglo school , 1946

    Heette toen 2de Ambachtsschool.

    Heette toen 2de Ambachtsschool. Opleiding automonteur gedaan. Het vervelendst wat we deden ( vonden wij toen ) was vlakvijlen. Er was een slimme leraar, Van Vossen, die had een vlakvijlmachientje uitgevonden. Andere leraren waren o.a. Bresser, die had een motor, een Matchles met telescoopvork ! Breedveld met sterke verhalen uit zijn KLMtijd, altijd leuk. Minder leuk was Poot van het smeden, die deed voor hoe je aan een stuk gloeiendheet ijzer een puntje moest smeden en vroeg dan aan een of andere sukkel of die wilde voelen hoe goed hij dat had gedaan. De leraar natuurkunde, Molecuul genaamd kreeg losse handjes als hij kwaad (gemaakt) werd. Er waren nog wat van die figuren maar ze hebben ons wel het nodige bijgebracht. Mijn eerste werkgever was Studebaker in de Scheldestraat, heette later Internationale Automobiel Maatschappij.

    2de Technische School, 1947

    Van 1940 tot 1946 op deze school gezeten waarvan vijf jaar (de oorlogsjaren) bij juffrouw Petiet.

    Van 1940 tot 1946 op deze school gezeten waarvan vijf jaar (de oorlogsjaren) bij juffrouw Petiet. Zij gaf les volgens de ideeën van Jan Ligthart, een onderwijsvernieuwer, die waren er toen ook al. Bij haar bleef niemand zitten, die niet goed mee kon kreeg meer aandacht. Natuurkundeles gaf ze in de praktijk, met de klas naar het Zuiderpark. In 1943 is de school gevorderd door de Duitse bezetters en zijn we tijdelijk ondergebracht in een school aan de Spionkopstraat. Na de oorlog zijn we weer teruggegaan naar de Viljoenstraat. Daar in de 6e klas gezeten bij meester Klarenberg. In 1985 was er een reünie in de Viljoenschool waar juf Petiet ook bij was. Na de reünie zijn er er nog een paar ontmoetingen geweest. Daarna heb ik ieder jaar op 25 november de verjaardag van de juf bezocht met o.a. Aad (Arie) Buis, die veel voor de inmiddels hoogbejaarde juf regelde (we noemden haar nu mevrouw), Chris van Popering, Paul Erkelens, Henk van Weelderen en Jopie Buitenhuis. Dat was altijd leuk. Paul bracht een paar flessen Oostenrijkse wijn mee, Chris pakte zijn mondharmonica, de juf haar stemvork (de orginele) en dan zongen we onder haar leiding weer de schoolliedjes die we van haar op de Viljoenschool hadden geleerd. Zij is in 2001 overleden en 96 jaar geworden. De school is overleden (gesloopt) in 1998, is gebouwd in 1928 en dus 70 jaar geworden.

    Viljoenschool, 1940