Leo Schreuders

Kent 24 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Leo Schreuders en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Leo Schreuders heeft 10 klassenfoto's en kent 24 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Al was ik een klein manneke, van de kleuterschool weet ik nog wel het een en ander.

  Al was ik een klein manneke, van de kleuterschool weet ik nog wel het een en ander. Ik liep zelf vanuit de Norgstraat (waar ik woonde) naar de Adventkerk. Verder herinner ik mij het gezamenlijk 'melk drinken' o.l.v. juffrouw Gerben. En de toneelvoorstelling waarmee de kleuterschooltijd werd afgesloten. Ik moest toen een bloem voorstellen (zie foto) hetgeen ik echter niet 'stoer' vond. Ik herinner me ook nog dat we in de adventkerk mochten kijken naar de film 'Tarzan'.

  Kleuterschool Adventkerk, 1957

  Van 1959 tot 1960 zat ik in de eerste klas van deze school.

  Van 1959 tot 1960 zat ik in de eerste klas van deze school. Slechts één schooljaar was erg kort dus de herinneringen zijn vaag. Leren schrijven met een kroontjespen en 'vloeipapier' is mij bijgebleven. In 1960 verhuisde ik naar Harderwijk.

  Dr.Albert Schweitzerschool, 1959

  Een HBO-opleiding waar je kon meedenken en meedoen met alle facetten van het onderwijs.

  Een HBO-opleiding waar je kon meedenken en meedoen met alle facetten van het onderwijs. Via de Julianastraat, waar in de gymzaal tijdens de pauze de verf van het dak viel, naar de Habsburglaan. Ik zat in de academieraad, was voorzitter van de studentenvereniging PANKS en redacteur van het studentenblad 'De Habsburger'. Veel ondersteuning van de docenten was er niet voor dit soort activiteiten, m.u.v. Albert Peeters, de directeur. Goede herinneringen aan de vele werkweken zoals Huize Bergen te Vugt, Camping Witterzomer in Assen en natuurlijk niet te vergeten Parijs! De uitwisseling met de kleuterleidsters van de KLOS uit Bilthoven in 1973 gaf de nodige onrust bij de mannelijke studenten! Het cabaret in 1975 o.l.v. regisseuse Pim de Vries was een hoogtepunt. Wat hebben we verschrikkelijk gelachen! Maar ook waren er dieptepunten zoals het overlijden van de muziekdocenten Van Litsenburgh en Henk Droogendijk. Namen uit die tijd waren Jos Loomans (helaas overleden in febr. 2013), Dirk van Vooren, Ingrid Brouwers, Ingrid ter Haar, Astrid Hendriks, Miriam Schalkwijk, Pieter Dijksterhuis, Wim Uphoff, Hans Hanegraaf, Mieke Mesu, Hans van de Berg, Emiel van Heumen, Tonnie van Steenhuizen,enz.

  Nuts PABO, 1972

  ?