Ontdek PLUS

Laureen Bres

Kent 9 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Laureen Bres en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Laureen Bres heeft 9 klassenfoto's en kent 9 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Om te beginnen volgde ik hier eerst de HAVO en daarna ging ik verder op de GPA.

  Om te beginnen volgde ik hier eerst de HAVO en daarna ging ik verder op de GPA. Ik heb hier nogal wat merkwaardige dingen meegemaakt en kijk hier dan ook niet met het grootste plezier op terug. Ik denk dat ik op de PA vooral heb geleerd hoe het niet moet. Maar goed, dat is ook leren nietwaar? Al was het niet het beoogde doel van de diverse docenten. Maar met mijn vriendin Els Voermans die ik op de HAVO heb leren kennen, ben ik nog altijd dik bevriend en we zijn nog steeds twee handen op één buik. So heb ieder nadeel z'n voordeel.

  GPA , 1975

  Voordat ik op deze mavo terecht kwam, woonde ik in Zwijndrecht.

  Voordat ik op deze mavo terecht kwam, woonde ik in Zwijndrecht. Qua Dordste begrippen kwam ik dus uit een ei. Het gepest was daarom navenant. Maar goed, nadat ik in de tweede klas bleef zitten, gooide ik het roer en heel mijn gedrag om naar het andere uiterste. Alles werd toen een stuk makkelijker. Meneer Wielenga heb ik nog heel lang een kerstkaart gestuurd, dat vond ik een toffe man en een goed leraar. Net als Van den Berg, mevrouw Clemens en meneer Barendregt. Wat denk je van meneer Esseboom en vast nog wel een stel. Nog steeds ben ik met Lenie Craane bevriend en Ron van Maaren kwam ik ook later weer tegen. Na de mavo heb ik nog tig opleidingen gedaan en de werkevaring is relevant. Mijn c.v. beslaat drie kantjes. Of het nou ging om leidinggeven, of het opkopen van Engelse telefooncellen in Engeland, of communicatie, ik heb het gedaan. In 1998 ben ik in Las Vegas getrouwd en sinds twee jaar wonen we in het mooie België. Een genot na vol en druk Nederland. We hebben geen kinderen en zitten qua vakanties of in Amerika of in Australië. Binnenkort komt een boek van me uit, een verhalenbundel: Haat, liefde en nog meer dingetjes....

  Mavo Groenedijk, 1970

  Zodra ik kon lezen, las ik alles wat los en vast zat.

  Zodra ik kon lezen, las ik alles wat los en vast zat. Bij de leeslessen op school had ik het boekje allang uit en verveelde me dus hoofdzakelijk. Met rekenen was ik slecht, tot mijn vader zich ermee ging bemoeien, me na schooltijd rekenwerk opgaf en ik snel tot één van de besten van de klas hoorde. Scherp staat ook het gepest me nog voor de geest. Toen (en ook nu) had ik niet de kliekmentaliteit, die me overal buiten liet vallen. Later speelt dat niet meer en hier in België wordt het juist gewaardeerd. Maar wat was het verder zorgeloos en nog kunnen bepaalde geuren me terugslepen naar mijn jeugd,zoals pas gemaaid gras. Maar wie kent tenslotte niet die sentimenten?

  De Wentelwiek, 1964