Ontdek PLUS

Lars Nigtevegt

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Lars Nigtevegt en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Lars Nigtevegt heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    1e klas hadden wij juffrouw tichelaar.

    1e klas hadden wij juffrouw tichelaar. Er zaten welgeteld vijftig kinderen in de klas. Er gold een ijzeren discipline. Je leerde er veel. In de derde klas mijnheer van Ooyen. Wederom grote groepen, waarbij veel geleerd werd. Er was weinig belangstelling voor de kinderziel. Fouten met dt en t maak ik eigenlijk niet meer. Als je de klassefoto's bekijkt zie je in de eerste twee jaren nog een staartje van de jaren 30. Later wordt de mode veel vlotter. Mijn vriendjes waren: Herman Brandt, Frans de Jonge en Roel Bisschop. Met Frans heb ik nog wel contact. Hij zit in de Melasse-import; ikzelf heb jarenlang Engels gegeven op het HBO en ben nu met de VUT. Zo gaat dat.

    Dongeschool, 1949

    Wij begonnen in de PL Takstraat, in wat nu een monument is van Amsterdamse School architectuur.

    Wij begonnen in de PL Takstraat, in wat nu een monument is van Amsterdamse School architectuur. Ik weet nog dat ik op de eerste schooldag voor het gemak mijn autoped nam (ik woonde redelijk dichtbij, in de Deurloostraat), en dat er toen allerlei Meneren en Mevrouwen buiten het hek stonden die zeiden: De lagere school is verderop, kereltje. Wij werden ontvangen in het gymlokaal, waar alle leraren achter een lange tafel op een podium zaten, en alwaar Rector Buzeman ons toesprak en vertelde wat wel en niet mocht. Toen werden de namen voorgelezen; ik bleek in klas 1E te zitten. Wij moesten meegaan met een zeer oude meneer (die wiskunde gaf, de enige leraar (Koppen)die ooit op een postzegel heeft gestaan) die ons naar een lokaal met schoolbanken bracht, een plattegrond vervaardigde met het uitdrukkelijk verbod daarvan af te wijken. Vervolgens hield hij een toespraak die ongeveer zo ging: " Abstracte en natuurlijke getallen kunnen dezelfde bewerkingen ondergaan zonder verlies van eigenschappen". Ik heb daarna nooit iets van algebra gesnapt. Als je tentoonstellingen over de jaren 50 ziet, besef je je dat je eigenlijk heel gelukkig had moeten zijn. In die tijd was dat nog niet zo duidelijk.

    Dalton Scholengemeenschap S..., 1956