Ontdek PLUS

Koos van der Keur

Kent 1 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Koos van der Keur en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Koos van der Keur heeft 6 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Zie beoordelingen.

    Zie beoordelingen

    Hermesschool ULO, 1959

    De Koningin Wilhelmina School was een school voor Christelijk Lager Onderwijs en was gevestigd aan de Zalmstraat 27 in Schiedam.

    De Koningin Wilhelmina School was een school voor Christelijk Lager Onderwijs en was gevestigd aan de Zalmstraat 27 in Schiedam. Het hoofd van de school was de heer P. Kloosterman tot begin 1954, waarna hij de school verliet om na het slagen van zijn studie theologie het beroep van predikant uit te oefenen in de provincie Zeeland. In klas 1 en 2 (leerjaar 1949-1951) les gehad van juffrouw Bokma. In klas 3,4 en 5 (leerjaar 1951-1954) les gehad van de heer Visser. In klas 6 (leerjaar 1954-1955) les gehad van de heer S. Kuiper, opvolger als hoofd van de school van de heer Kloosterman. Vermeld dient te worden dat de Heer Kloosterman tot eind 1953 hoofd van de school was en dat de school vanaf januari t/m april 1954 zonder hoofdonderwijzer zat. Daarna heeft de heer K. Schouten tot eind augustus van het schooljaar deze functie waargenomen, waarna in september 1954 de heer Kuiper deze taak nog vele jaren heeft vervuld. Vanaf de 5e klas gaf meester Visser tegen vergoeding van fl. 1,00 Engelse les op zaterdagmorgen na schooltijd. Deze les werd voor de leerlingen die zich hadden opgegeven, apart als schoolvak op het rapport vermeld met een cijfer. Helaas werd van de periode september/december van het 6e leerjaar het laatste resultaat met een cijfer op het rapport vermeld, want daarna is Visser voor de rest van het schooljaar ziek gebleven . De conciërge was de Heer Wey die vaak werd bijgestaan door zijn vrouw. KONINGIN WILHELMINA KLEUTERSCHOOL. In het jaar 1947 ging ik als 4-jarige naar de Koningin Wilhelmina kleuterschool aan de Dwarsstraat, recht tegenover de Steenstraat, waar tevens de Sociale Werkplaats gevestigd was. Als je het gebouw binnenging had je links de sociale werkplaats, waar borstels en bezems gemaakt werden die dan weer langs de deuren verkocht werden. Ging je rechts af, dan kwam je bij de twee lokalen van de kleuterschool en aan het eind van de gang had je het gymnastieklokaal van de lagere school in de Zalmstraat. In de periode 1947/1948 waren er twee kleuterleidsters, voor het eerste jaar was dat juffrouw Maaike en voor het tweede jaar de oudere juffrouw Touw. Twee geweldige leidsters. De meesten van ons uit die periode zullen zich ongetwijfeld herinneren dat aan de overkant van de school op de hoek van het Wilhelminaplein een zuivelwinkeltje gevestigd was dat de bijnaam had van het "vieze winkeltje". Wij werden als kleuters door de meeste moeders naar school gebracht en stonden dan bij het "vieze winkeltje" te wachten tot de schooldeuren opengingen. Wij als kinderen werden dan zoet gehouden om voor een cent(!) snoep te kopen, zoals toverballen, duimdrop enz., terwijl de kinderen die alleen kwamen, meestal een cent van hun moeder meekregen. Ik weet mij nog te herinneren dat er meestal één of twee katten in de etalage lagen te zonnen en als je het winkeltje binnen stapte, er een muffe lucht op ja afkwam alsof het leek dat je in een kattenbak stond die 3 weken niet was schoongemaakt.

    koningin wilhelmina school, 1949

    In de periode dat ik op deze school zat, was de heer Vermaat de hoofdonderwijzer en de heer Roodenhuis onze klassenleraar, aan wie de meeste leerlingen waarschijnlijk goede herinneringen hebben overgehouden.

    In de periode dat ik op deze school zat, was de heer Vermaat de hoofdonderwijzer en de heer Roodenhuis onze klassenleraar, aan wie de meeste leerlingen waarschijnlijk goede herinneringen hebben overgehouden. De klassenfoto. Van de klassenfoto mis ik helaas nog enkele namen. Gelukkig zijn de meeste namen van de leerlingen achterhaald, dankzij de foto die Henk van den Heuvel geplaatst heeft. Het zou natuurlijk leuk zijn om ook de de ontbrekende namen hieraan toe te voegen, zodat het geheel dan compleet is. Volgens mij is de groep op deze foto niet helemaal voltallig. Een leerlinge die op deze foto ontbreekt en van wie ik mij de naam nog herinner is Willie Berkhout. Haar vader had een grote zaak in huishoudelijke artikelen op de hoek van de Schiedamseweg, recht tegenover de straat die vanuit de school op de Schiedamseweg uitkwam. Voor de winkel was de tramhalte, waar ik bij slecht weer op tramlijn 4 stond te wachten om naar Schiedam te gaan. Zodoende weet ik ook dat op de bovenste verdieping van dit flatgebouw op nr. 129d onze klassenleraar, de heer Roodenhuis, woonde. Ook herinner ik mij de namen van Rob Metheuver en Dick Noordzij die op de foto ontbreken, alsmede van Ronnie, wier achternaam ik niet meer weet. Wel weet ik dat zij in de omgeving van de Hogenbanweg woonde. Zij zat een schoolbank vóór mij in de klas en gaf soms tijdens een repetitie stiekem een stukje papier door waarop zij het antwoord vroeg als zij een vraag niet wist. Als ik haar ongemerkt een duwtje in de rug gaf, werd op het juiste moment het zogenaamde propje papier met het antwoord op een slinkse wijze weer weggemoffeld. Reacties zijn vanzelfsprekend welkom! Lees meer onder beoordeling.

    Hermesschool ULO, 1959