Koos Schoonhoven

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Koos Schoonhoven en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Koos Schoonhoven heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuk om bij De Catamaran (Prinses Marijkeschool) zoveel bekende namen terug te zien en door de foto's ook nog de gezichten erbij! Vanaf 1976 tot juli 2004 was ik aan de school verbonden.

  Leuk om bij De Catamaran (Prinses Marijkeschool) zoveel bekende namen terug te zien en door de foto's ook nog de gezichten erbij! Vanaf 1976 tot juli 2004 was ik aan de school verbonden. De laatste jaren was ik geen directeur (hoofd) meer en was ik veel in andere (basis-)scholen, maar ik had nog altijd veel met m'n oude schooltje te maken! Ik lees dat jullie allemaal je eigen plekje gevonden hebben, dat je voor een deel nu zelf vader of moeder bent. Onvoorstelbaar als ik die kinderkoppies erbij zie, maar ik wens jullie allemaal veel geluk toe!

  De Catamaran, 1976

  Het was even wennen in de schoolbanken na twee jaar militaire dienst.

  Het was even wennen in de schoolbanken na twee jaar militaire dienst. Aanmelden bij de heer Knook, voor wie ik automatisch weer in de houding sprong - nog een echte oude directeur met gezag! Toch moest ik er nog 3 jaar doorbrengen om te worden wat ik wilde worden: schoolmeester. Klas 3 was een beetje wennen, maar in klas 4 en nog meer in klas 5 is het een goede tijd geworden waarin ik veel mensen leerde kennen: van het team de heer Kuiken, de heer van der Ham (wat had ik het moeilijk met zijn talstelselsommen), de heer Brinkkemper (die ons gebruikte als proefkonijnen voor zijn leesboekjes), de heer Zomerdijk, juffrouw van Krugten (de spraakjuf). Van mijn oude klasgenoten heb ik er regelmatig nog enkele teruggezien: Rita Oud, die bij mij in het dorp woont, Joke Haksteen, die ik na al die jaren onlangs opeens weer tijdens een concert tegenkwam, Germ Dam. Maar het meeste contact had ik toen met John Singor. We hebben samen heel wat afgefilosofeerd! En hem heb ik nooit meer ontmoet. Sjon, leef je nog? Als je dit leest, reageer dan s.v.p. En als iemand weet waar hij zit, help me dan even op weg!

  rijkskweekschool, 1961

  In 1956 begon ik in klas 3 in het noodgebouw aan de Scheteldoekshaven, gezellig in de binnenstad.

  In 1956 begon ik in klas 3 in het noodgebouw aan de Scheteldoekshaven, gezellig in de binnenstad. Toen al kwam ik er de heer Dieleman tegen, die daarna als een rode draad (positief) door mijn verdere leven zou gaan. Toen liet hij ons N.B. alle verzen van het Wilhelmus uit het hoofd leren. En onverbiddelijk een 1 als je het niet kon opzeggen... Later aan de Oude Gracht (zie foto), al weer in een oud gebouw. Daar maakte ik nader kennis met de heren Hengeveld (Duits), Valk (Engels), van der Mark (geschiedenis), Sytsma (economie) en juf Ras (Frans). In het nieuwe schoolgebouw in De Hoef kwamen daar de heren De Ruyter (boekhouden), Rooker (gym), juf Heukels (Frans) en anderen nog bij. Vooral klas 5 was een goede tijd in een klas met vrienden en vriendinnen. Velen ervan zag ik af en toe nog terug. Sommigen nooit meer....Jan Koppijn, waar ben je gebleven ?

  Christelijk Lyceum Alkmaar ..., 1956

  ?