Bekijk het volledige profiel van Koos Korteland en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 12

Koos Korteland heeft 12 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

In het ene jaar dat ik op deze...

In het ene jaar dat ik op deze school gezeten heb stond mijn hoofd naar van alles behalve leren. Met name de leraar Frans (Frans was niet bepaald m'n lievelingsvak) werd wanhopig over het voortdurend niet afhebben van het huiswerk. Een keer moest ik met strafmaatregelen in het vooruitzicht mijn huiswerk afhebben. Dat heeft geholpen want de eerste regels van de tekst die ik toen moest leren ken ik heden ten dagen nog uit m'n hoofd. Je suis le chien de Paul, Paul est mon maitre. Je suis noir et je n'ai pas encore un an, enz. Verder heb ik, behalve aan m'n schoolvriend van toen, Raoul Sadinoch, aan deze school weinig herinneringen overgehouden.

2004, Koos Korteland

Op deze school heb ik maar een...

Op deze school heb ik maar een jaar gezeten. Ik herinner mij de zorg die werd besteed aan het handschrift met de voorgevormde penhouders. De schoolbanken met de inkpotjes maar vooral het ommuurde schoolplein met een lucht van herftbladeren kan ik me ook nog goed herinneren.

2004, Koos Korteland

In de tweede klas ben ik op de...

In de tweede klas ben ik op deze school gekomen. Met een keer blijven zitten in de vierde klas heb ik hier uiteindelijk toch zes jaar op school doorgebracht. In m'n herinneringen beleef ik deze periode als een heel fijne. Het gaat te ver om hier alle herinneringen op te schrijven. Highlights zijn de doopbelofte (en de voorbereidingen hierop), het traditioneel Schiedamse schoolbuitenhuis in de zesde klas.

2004, Koos Korteland
?