Bekijk het volledige profiel van Koert Hoyng en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Koert Hoyng heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Vier jaar heb ik op de HBS gez...

Vier jaar heb ik op de HBS gezeten. Toen ik voor de tweede keer bleef zitten in de 3e klas moest ik er af. Ik heb daarna het Chr. Lyceum gedaan. Mijn favoriete leraar was de heer Van Kooten voor geschiedenis. Hij had/heeft - ik weet niet of hij nog in leven is - een glazen oog en dan wist je niet of hij jou aankeek of je buurvrouw/man. Als je niet snel genoeg regaeerde (bijv. op een vraag) sloeg hij met zijn aanwijsstok op je lessenaar.

2007, Koert Hoyng

Het leukste aan de school was ...

Het leukste aan de school was de kerkklok (de N.H. kerk stond naast de school) als die twaalf uur of half vier sloeg want dan was iedereen in een vloek en een zucht weer buiten. De onderwijzers waren mij allemaal even lief. Meester Vermeij was altijd heel aardig maar dat kan zijn geweest omdat hij met mijn ouders op de HBS heeft gezeten. De school is nostalgie pur sang, vooral omdat ie inmiddels gesloopt is. Zonde, eeuwig zonde...

2006, Koert Hoyng

De heer F. Kuijper van Natuurk...

De heer F. Kuijper van Natuurkunde arriveerde in 1970 als 'jong broekie'. In het eerste jaar werd hem vaak het bloed onder de nagels gehaald. Later kregen we - de VWO beta's - veel meer waardering voor zijn kennis en zijn manier van lesgeven. Mijn vrienden op het Lyceum waren Allard Jansen, Bart Vink en Edward Ton.

2006, Koert Hoyng
?