Bekijk het volledige profiel van Klari van Prooijen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 14

Klari van Prooijen heeft 14 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Vroeger heette deze school de ...

Vroeger heette deze school de Landbouwhuishoudschool, daar zaten alleen meisjes op. We kregen ook nog les op de Landbouwschool, spannend hoor met al die jongens daar. Na de watersnoodramp in 1953 toen de school onder water stond was het meteen gebeurd met het schoolgaan. Misschien ben ik daarom nooit zo'n goede huisvrouw geworden ha,ha,ha! Ik heb nog wel mijn diploma gekregen evenals alle anderen die noodgedwongen vervroegd van school af waren. Die huishoudelijke vakken lagen me niet zo en dat was te zien op mijn eindcijferlijst, een paar vijven, wat zesjes maar voor taal, rekenen en meer van dat soort vakken had ik achten en negens. Ik zat dus duidelijk niet op de juiste school maar ja daar werd vroeger niet naar gekeken als kind van een arbeider. Het is helemaal goed gekomen hoor want een aantal jaren later ben ik naar de Handelsavondschool gegaan en nog later heb ik allerlei diploma's op boekhoudkundig gebied gehaald. Eenmaal aan het leren geslagen ben ik nooit meer opgehouden, ook nu nog volg ik allerlei cursussen. Weliswaar zit daar geen diploma meer aan vast maar dat hoeft niet meer op mijn leeftijd.

2007, Klari van Prooijen

Door de watersnoodramp (ik was...

Door de watersnoodramp (ik was toen 13 jaar) was ik al jong van school en hielp eerst mijn moeder in het huishouden en mijn vader met het bouwen van een witlofloods samen met mijn oom Gerrit. Ik moest voor de fundering alle benodigde zand, cement en stenen met een schop mengen. Daarna heb ik 3 jaar lang in het land bij mijn vader en anderen gewerkt, dat was zwaar werk maar ik had inmiddels sterke spieren ontwikkeld waardoor ik het goed aan kon. Toch zag ik mezelf niet tot mijn trouwen dat werk doen want ik was nogal ambitieus en het kwam goed uit dat er toen ik 16 was in Middelharnis in de toenmalige HBS een Handelsavondschool kwam en daar ben ik meteen naar toe gegaan. Het viel soms niet mee om na een zware arbeidsdag(om 5 uur uit bed, vaak een uur fietsen naar het werk en 's avonds ook weer terug, snel eten en dan weer naar school in een ander dorp, dus weer een eind fietsen) nog naar school te gaan maar ik heb het volgehouden. Soms bleef ik een nacht op om te studeren en ging dan 's morgens vroeg gewoon op tijd weer naar het werk waar ik dan ook tijdens de schaft studeerde. Ik kan me helaas geen namen meer herinneren uit die schooltijd maar weet nog wel dat er in mijn klas een jongen zat met wie ik wedijverde wie dat kwartaal de hoogste cijfers haalde. Als één van ons de verliezer was dan kon je er van op aan dat die de volgende keer won en zo ging dat elke keer. Ik ben benieuwd of hij nog verder is gegaan want ik ben na het behalen van het driejarige diploma getrouwd met Jan Habing (nog steeds) en al spoedig daarna van Flakkee vertrokken. Ik heb hele goede en fijne herinneringen aan deze school. Klari

2006, Klari van Prooijen
?