Bekijk het volledige profiel van Klaas van der Meulen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Klaas van der Meulen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

3 jaar lang en 4 avonden in de...

3 jaar lang en 4 avonden in de week op deze school gesleten. Mijn eerste verkering met Ria Postma (van de zilversmid op de Voorstreek) De kennismaking met Hannie Terra uit Irnsum, lief meisje waar ik veel belangstelling voor had. De leraren, waaronder de directeur Tops, die duitse les gaf, met altijd zijn cynische uitspraak "de kousen hangen bousen" gericht naar de klasgenoten die het duits niet zagen zitten. Het strenge regiem van de leraar handelsrekenen Piet Kok en de correcte boekhoudleraar Bakker. Toch is het mijn vak geworden en heb ik een goede basisopleiding op deze schoolgenoten voor de vervolg cursussen PD Boekhouden, M.B.A. en S.P.D. Mooie tijd in de roerige zestiger jaren,waarin de wereld ontwaakte

2012, Klaas van der Meulen

Na 2 jaar Rebothschool, kwam i...

Na 2 jaar Rebothschool, kwam ik in de derde klas op de Menno van Coehoornschool ( school 6 )bij Juf de Jong. Daarna in de 4e klas bij meester Krotje, in de 5e klas bij meester Jonker. In de 6e klas hadden wij de Hoofdmeester(tegenwoordig heet dat directeur)meester Schaafsma. Kon heel mooi vertellen over geschiedenis en voorlezen uit een boeiend boek, nl. Scheepsmaat Woeltje - stuurman Aart en kapitein Wessels. Daarna ben ik naar de 7e klas verhuisd op de Vijverschool,bij meester Terpstra. De school heette toen VGLO. Toen 2 jaar ambachtschool, maar dat was de verkeerde keus. Technische vakken onvoldoende en de theoretische vakken ruim voldoende. Daarna ben ik gaan werken op kantoor bij Faber Haardenfabriek en Fa. Mohrmann en 's avonds naar de M.H.A.S. Toen 16 maanden militaire dienst bij de infanterie in Steenwijk. Daarna ben ik bij de overheid gaan werken op de afdeling sociale zaken. Vanaf 1983 t/m 1999 heb ik gewerkt als hoofd administratie sociale zaken in de gemeenten Franeker en Menaldumadeel. In 1999 ben ik overgestapt naart een commerciele tak, n.l bij het Bestuurlijk Management Consulting. Ik werd toen ingehuurd door gemeenten in het hele land en hield me bezig met verander management. De laatste jaren was ik gedetacheerd bij de gemeente Diemen. Vanaf 2010 heeft deze mij een vast contract aangeboden. Volgend jaar wordt ik 65, maar de gemeente Diemen heeft me nu al een vervolg termijn van nogeens 3 jaar aangeboden voor 3 dagen in de week. Ik denk dat ik dat wel ga doen. Inslapen kan altijd nog b.v op je negentigste.

2012, Klaas van der Meulen
?