Bekijk het volledige profiel van Klaas Steendam en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Klaas Steendam heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Een hele mooie maar intensieve...

Een hele mooie maar intensieve periode. Niet alleen de school, maar zeer zeker onze prive situatie die toen niet rooskleurig was vanwege de chronische ziekte, die er toen net bij mijn vrouw was geconstateerd. En mijn vrouw (Mieke) was op deze school wel de aangewezen persoon om het contact met de leerlingen levendig te houden. Al met al hebben wij het Godsdienst-onderwijs hier ongeveer 3 jaar mogen geven. Met heel veel plezier en ongelovelijk veel liefde de wij ontvingen van de leerlingen, voor ons was het dan ook heel gemakkelijk veel liefde terug te mogen geven. Groeten Mieke en Klaas

2010, Klaas Steendam

In de eerste klas kwan ik bij ...

In de eerste klas kwan ik bij juf. Booy waar mijn vader ooms en tantes, neven en nichten ook bij in de klas hebben gezeten. Later bij juf Luuten (weet niet meer exact hoe haar naam was) zij is, naar mijn gevoel kort geweest, volgens mij is zij ook in deze periode getrouwd. Anyway een heel lief mens. Meester Swankhuizen ook een geweldige man. Nou dhr. Meijer kwan nieuw, toen ik in de derde klas zat, hij werd toen 25 jaar kan ik mij nog herinneren, hij lag mij niet zo erg, of ik hem niet. Meester Wiersma,'t ja dat was een echt "hoofd der school" zoals men dat toen zo noemde. Zijn zoon Frank (Frenk) zat ook bij mij in de klas. Ik heb veel in dubbele klassen gezeten, wat een enorme aanslag was op je consentratie. Veel liefde werd er door onerdwijzers overgebracht voor het Jodendom, iets waar ik hen nu nog dagelijks dankbaar voor ben. Al met al moet ik wel zeggen dat deze 6/7 jaar voor mij geduurd heeft alsof het een eeuwigheid was. Ieder jaar leken er wel 3 van de jaren zoals wij deze nu beleven. Voor mij en mijn zuster Gezina,(z"l) kun je rustig zeggen dat het Tropenjaren zijn geweest, dit lag niet aan ons of aan de vorm van onderwijs... reken dan maar uit waar het wel aan lag. Klinkt bitter!

2009, Klaas Steendam
?