Ontdek PLUS

Kizito Timmers

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Kizito Timmers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Kizito Timmers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Eerst Nederlands Recht gestudeerd, vervolgens Notarieel Recht.

    Eerst Nederlands Recht gestudeerd, vervolgens Notarieel Recht. Daarnaast 'Rechtsontwikkeling in Niet Westerse Samenlevingen' gevolgd. In Londen twee zomercursussen gedaan: Introductory English Law (1979) en Advanced English Law (1980), beide 'with distinction' gehaald. In Londen langer gebleven om in de bibliotheek materiaal te verzamelen voor een rechtsvergelijkend onderzoek tussen Engels recht en Nederlands recht over de echtelijke woning. Studentassistent geweest en abactis van de Notariele studentenvereniging Nota Bene. Prof. Struycken (Internationaal Privaatrecht)vroeg of ik bij hem wilde promoveren, maar dat heb ik niet gedaan. Prof. Smit (Belastingrecht) vroeg of ik bij de Belastingdienst wilde komen werken, maar daar voelde ik ook niet voor. Ik zou nog wel eens Toon Nout willen terugzien, die Nederlands Recht gestudeerd heeft en mij vroeg of ik samen met hem in de Sociale Advocatuur wilde gaan. Of Jos Schulze, die ook Nederlands Recht studeerde en mij heeft helpen verhuizen met z'n Renaut 4. Of Annemarie Groenhuis en Erik Klein Egelink, die allebei in mijn mentorgroep zaten en Nederlands Recht gestudeerd hebben en later samen getrouwd zijn. En nog zoveel anderen!

    Katholieke Universiteit Nij..., 1974

    Onze leraar heette meneer Lasthuizen.

    Onze leraar heette meneer Lasthuizen. Mijn vriendje was Stefan Kalff. Ik had geen eigen fiets en mocht bij hem achterop de fiets. We speelden cowboy en indiaantje. (Ik was toen 10 jaar.) Er was ook een jongen in mijn klas,Arthur, van wie ik kastagnes kreeg. Ik heb slechts een jaar op die school gezeten, omdat het een overbruggingsjaar was. De rest van de lagere school heb ik in het buitenland op school gezeten. Na Laren zijn we naar Ethiopie verhuisd. Ik zat met mijn tweelingzus Doto in de klas. Zij had woordblindheid en kreeg bijles na school, samen met Helena Hallerstrom, een aardig Zweeds meisje. (Wij kwamen van een Amerikaanse school in Baghdad en hadden in de vakantie van mijn moeder Nederlands leren lezen en schrijven. We spraken thuis Nederlands, maar op school altijd Engels!) Wij hadden op die Amerikaanse school geen Frans gehad, wat ze op de Montessori School in Laren wel gaven. Voor de Franse les gingen Doto en ik (Kizito) naar de klas, waarin onze anderjalf jaar jongere zus en broer, Fatimah en Qais, in zaten (ook een tweeling). We zijn 30-3-1967 naar Ethiopie vertrokken, dus niet eens een heel schooljaar daar op school geweest. We woonden tijdelijk op de Torenlaan 164 in Laren, in een heel groot huis. Misschien dat leerlingen zich dat nog herinneren? Het lijkt me leuk weer in contact te komen met Stefan Kalff. (Zo heette hij eerst, later heette hij Stefan van Houten, toen zijn moeder hertrouwde. Ik weet niet hoe hij nu heet!) Ik had, toen ik naar Ethiopie vertrok, enkele gedichtjes van hem gekregen, waaronder deze: Wanneer zien wij elkander weer? Komen wij elkaar weer tegen? Op een dag van regen? Op een dag van zon?

    RK Montessorischool de Binc..., 1966

    Ik kwam pas in de derde klas van het Gymnasium op het Wageningsch Lyceum.

    Ik kwam pas in de derde klas van het Gymnasium op het Wageningsch Lyceum. Ik ging in het begin het meeste om met Ada van Meijeren (met wie ik gecorrespondeerd had, toen ik nog in Ethiopie woonde, om tenminste iemand te kennen, toen ik nieuw op school kwam), daarna trok ik het meeste op met Arja Elders, (die een aantal nieuwe meisjes onder haar vleugels nam, waaronder Barbara Belderok, Anneke Kho en mij, Kizito Niemer). We zijn op schoolreis geweest naar Schiermonnikoog. We waren in groepjes verdeeld en gingen de lokale bevolking interviewen en moesten daarvan een verslag maken. Ik heb Hugo achter de broek gezeten om zijn aandeel te schrijven! Volksdansen was leuk tijdens die week op Schiermonnikoog. Een van de jongens merkte op dat hij het zo vreemd vond dat Marjolein Drent zo enthousiast mee deed, terwijl ze puistjes had. Marjolein reageerde heel adrem en adekwaat: 'Ik ben mijn puistjes niet!' Dat vond ik heel goed gezegd van haar. Op het Wageningch Lyceum zaten Gymnasium en Atheneum leerlingen bij elkaar in de klas (behalve bij Grieks en Latijn natuurlijk). Ik zat vaak naast een heel aardig meisje van het Atheneum, Henriette, (ik weet haar achternaam niet), die ik graag zou willen terugzien. Ik heb alle contact met haar verloren. Tijdens de gymnastiekles moest ik een keer racen tegen een ander meisje van het Atheneum, Helga. Ik won van haar, maar dat kon ze niet goed hebben. Na de gymles vroeg zij mij om een revanche en toen won zij. Marjonne Bruinsma is een klasgenoot van het Gymnasium, die toevallig in hetzelfde dorp in Belgie woont als ik! We waren geen vriendinnen op school, maar zijn dat hier wel geworden. Flip had met lootjes trekken voor Sinterklaas mij getrokken en een mooie kameel gemaakt, (met breipennen in zijn benen), met een zadeltas en daarin een pak dadels. Waarschijnlijk omdat ik in meerdere landen in Afrika en Azie gewoond had, waaronder Irak...

    Wageningsch Lyceum, 1971