kinie schoemaker - smid

Kent 0 personen

Burg. staat - , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van kinie schoemaker - smid en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 24

  kinie schoemaker - smid heeft 24 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Na de lagere school een hele verademing!! Over het algemeen leuke leraren en afwisselende lessen.

  Na de lagere school een hele verademing!! Over het algemeen leuke leraren en afwisselende lessen. De naam werd halverwege gewijzigd in LEAO. Leuke lessen, o.a. kookles. Het enige nadeel was dat je het zelf moest opeten, wat je niet lekker vond verdween in je schortzak. Maar watergruwel (krentjebrij) kan behoorlijk doorlekken heb ik ondervonden!! Typeles van Juffrouw Ter Reegen op wat nu zeer antieke machines zijn. Verder leerden we verkoopkunde, kennis van omgangsvormen, babyverzorging, boekhouden, handels- en wetskennis, verzorging van plant en dier, kantoorassistent, spreekvaardigheid, winkelassistent en machineschrijven enz. Kortom je was van alle markten thuis als je de school verliet en had een halve schoenendoos vol diploma’s. Leuke schoolreizen!! Fijne herinneringen, veel kattenkwaad en af en toe kreeg je straf en moest je op het matje komen bij dhr. Beks. Met sommige oud-klagenootjes heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds contact.

  2010, kinie schoemaker - smid

  Juf Hakkenes.

  Juf Hakkenes...brrrrrrr klas 1 2 en nogmaals klas 2 (drama) Meester Molema klas 3 - was wel leuk Meester Haan klas 4 - Top! Gelukkig nam Meester v.d. Molen (ieieieieiuw) net op tijd afscheid van school en kregen we meester Veen in klas 5 en 6. Was over het algemeen wel leuk maar de man kon erg driftig worden! De Westerschoolperiode was al met al niet de allerleukste tijd van mijn leven. Leuke herinneringen heb ik aan Popko Kloen, Evert Baptist, Grietje Lohr, Meike en Rika Brouwer, Hennie Kaspers, Jetty Veen, Janneke Plat, Jan Kip, Be Martens, Grietje Roossien en Fina Ketelaar. Leuk was touwtje springen, rekkie twisten, buiten spelen, siddeltoppen (tollen) en bokkie springen. Minder leuke herinneringen: handwerkles van Hakkenes, breien met ijzeren breipennen en katoenen garen, doe dit maar eens met zweethandjes! Bijles in rekenen! Driftbuien van v.d. Molen en Veen. Pesterijen op schoolplein, ruzies met kinderen van een school in de buurt. Een van de grote jongens (ik noem geen naam maar misschien dat iedereen weet wie ik bedoel) had het vaak op mij voorzien en ik kreeg veel klappen van hem, of hij liet dit door iemand doen. Ik heb een keer zo'n harde schop gehad dat ik maanden last heb gehad van mijn stuitje. Gelukkig kwam daaraan een eind doordat hij van school ging. Minder leuk was ook dat we altijd lopend naar school moesten. Maar met een hele groep ging dit nog wel, alleen bij het vijandelijk gebied van de andere school was het soms spannend!

  2004, kinie schoemaker - smid
  ?