Ontdek PLUS

Kees Spengen

Kent 200 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Kees Spengen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Kees Spengen heeft 18 klassenfoto's en kent 200 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De naam Wilgenstam dateert van 1981.

    De naam Wilgenstam dateert van 1981. Deze basisschool is de voortzetting van de openbare lagere school De Wilgenplas aan de Meidoornsingel 118-120. Deze school is in het schooljaar 1955-1956 gestart met de heer W. Bitter als hoofd. In 1957-1958 nam de heer H. de Jager het voor 9 jaren van hem over, gevolgd door de heer Cees Dommershuysen. In 1973 ben ik hem opgevolgd en in 2004 gaf ik het stokje door aan Peter Bergen. De naam Wilgenplas is in 1981 door de intensievere samenwerking met de aangrenzende kleuterschool De Wilgenroos veranderd in Wilgenstam. In 1984 is de school gefuseerd met de Adrianaschool (Jenaplan), gevolgd door de formele integratie tot basisschool in 1985 tussen kleuter- en lagere school. In 1993 werd basisschool De Argo in de 110-Morgen gesloten en kwamen vele leerlingen en twee leerkrachten naar de Meidoornsingel. In 1995 kwam de fusie tussen Wilgenstam (hoofdvestiging) en Goudenregen aan de Wilgenlei (nevenvestiging) tot stand. Op de Wilgenstam hebben we naast de 'gewone' schoolse zaken altijd veel aandacht besteed aan 'meer-waardige' zaken. Velen zullen zich werkweken (Hoenderloo b.v.), de uitwisseling met Engelse scholen uit Hull en de tweejaarlijkse bazaars herinneren. Een bijzondere periode vormde ook de tachtiger jaren, toen veel schipperskinderen van het internaat Prinses Irene aan de Berberisweg de school bezochten. Namen van de vele collega's met wie ik samengewerkt heb, vind je bij de foto's.

    De Wilgenstam, 1973

    Openbare lagere school De Wilgenplas aan de Meidoornsingel 118-120 is in het schooljaar 1955-1956 gestart met de heer W.

    Openbare lagere school De Wilgenplas aan de Meidoornsingel 118-120 is in het schooljaar 1955-1956 gestart met de heer W. Bitter als hoofd. In 1957-1958 nam de heer H. de Jager het voor 9 jaren van hem over, gevolg door de heer Cees Dommershuysen. In 1973 ben ik hem opgevolgd en in 2004 gaf ik het stokje door aan Peter Bergen. De naam Wilgenplas is in 1981 door de intensievere samenwerking met de aangrenzende kleuterschool De Wilgenroos veranderd in Wilgenstam. In 1984 is de school gefuseerd met de Adrianaschool (Jenaplan), gevolgd door de formele integratie tot basisschool in 1985 tussen kleuter- en lagere school. In 1993 werd basisschool De Argo in de 110-Morgen gesloten en kwamen vele leerlingen en twee leerkrachten naar de Meidoornsingel. In 1995 kwam de fusie tussen Wilgenstam (hoofdvestiging) en Goudenregen aan de Wilgenlei (nevenvestiging) tot stand. Op De Wilgenplas/Wilgenstam hebben we naast de 'gewone' schoolse zaken altijd veel aandacht besteed aan 'meer-waardige' zaken. Velen zullen zich werkweken (Hoenderloo b.v.), de uitwisseling met Engelse scholen uit Hull en de tweejaarlijkse bazaars herinneren. Een bijzondere periode vormde ook de tachtiger jaren, toen veel schipperskinderen van het internaat Prinses Irene aan de Berberisweg de school bezochten. Namen van de vele collega's met wie ik samengewerkt heb, vind je bij de foto's.

    De Wilgenplas, 1973

    Plezierige herinneringen aan het laatste schooljaar met meester (Jan) Ravensbergen, die in die tijd een grandioos project "Tour de France" in elkaar zette.

    Plezierige herinneringen aan het laatste schooljaar met meester (Jan) Ravensbergen, die in die tijd een grandioos project "Tour de France" in elkaar zette. Zelfs een echte 'maillot jaune' ontbrak er niet aan en iedere morgen werd de klas verrast met een fraaie wielertekening op het bord. Hij fietste zelf als een bezetene tussen z'n woon- (Leiden) en werkplaats. Ook buitenschoolse activiteiten waren bij hem in goede handen: BZZ (de Bleiswijkse Zegel Zoekers!). Verder les gehad van juf Deudekom, meester Broeks (maakte de allermooiste bordtekeningen) en bovenmeester Ramkema, die in 1954 plaats maakte voor de heer Holl. De huidige Anne Frankschool is de voortzetting van deze openbare lagere school aan de Dorpsstraat.

    openbare lagere school Blei..., 1948