Kees van Eersel

Kent 12 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Kees van Eersel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 9

  Kees van Eersel heeft 9 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Een ietwat angstig begin van het schoolleven.

  Een ietwat angstig begin van het schoolleven. Rijkje Bolderheij moest me troosten.Ik herinner mij natuurlijk juffrouw Both, en de dames Bode. Van de kinderen Henk Boerema, Daan Kornaat, Joke Tieleman, Marjanne de Bloeme,Corrie Rolaff, Annie Brinkman, Bert Bolderheij,Jos Gerritse,Bram v.d. Borden, Voorts vage herinneringen aan de geur van klei, plakpapiertjes,kleine schaartjes en de zandbak achterin het schoolplein. Een tamelijk naargeestig gebouw, ramen op het noorden. En de zondagschool werd er ook nog eens gehouden!

  2006, Kees van Eersel

  Heerlijke tijd,zelfs de ontgroening was leuk.

  Heerlijke tijd,zelfs de ontgroening was leuk. George Stam, Kees Stolwijk, dhr Riphagen,pianoleeraar De Monchy enz. zeer verschillende maar prachtige mensen. Werkweken in Wassenaar, Vught, Vaeshartelt enz. En vanuit Vlaardingenaltijd op de fiets naar een ander gebouw, Mathenesserlaan, Haringvliet, West-zeedijk (Nieuwe Zuiderkerk, Hoflaankerk,St.Laurenskerk, Pauluskerk,Groot Handelsgebouw, Heemraadsingel,De Heuvel.

  2004, Kees van Eersel

  Een heel aardige school, van de kattige juffrouw Aldewereld in klas 1 (leren schrijven door letters over te trekken, de geur van verse inkt uit de grote fles, kroontjes pen en inktlap, de zon op de gordijnen- want die gingen 's zomers dicht) via de lieve

  Een heel aardige school, van de kattige juffrouw Aldewereld in klas 1 (leren schrijven door letters over te trekken, de geur van verse inkt uit de grote fles, kroontjes pen en inktlap, de zon op de gordijnen- want die gingen 's zomers dicht) via de lieve juffr. Nieuwenhuis van klas 2, en de buitengewoon zachtaardige meester Meijboom in klas drie die zo heerlijk kon vertellen (hoe liep dat verhaal af van de rechter met de groene ogen?) en voorlas uit 'Reis door de nacht' van Anne de Vries; de afstandelijke maar zeer nieuwsgierige meester Van der Weij in 4, (hij had als enige meester een bijnaam: Joost Pruimtabak, want hij maakte veel kauwbewegingen), mr Schoonfeld in 5 en uiteindelijk mr. Van Veelen, die voor zover mogelijk flink aan muzische vorming deed. (poëzie en zang) Helaas nooit meer gezien. Muzieklerares juffr. Spit met haar "Issie,dissie,dou" en haar blokfluitje kon mij zeer matig bekoren. Met herinneringen aan deze school (en de Dr.H.Colijnschool) zijn boeken te vullen. Geen van de klasgenoten ben ik vergeten.

  2004, Kees van Eersel
  ?