Bekijk het volledige profiel van Kees van der Meer en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 3

Kees van der Meer heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Als U nog namen bij een van de...

Als U nog namen bij een van de klassenfoto's weet, geef me dat dan door! Ik heb overigens slechts een van de drie foto's helemaal geannoteerd. Dank aan Ineke (Verbeek-) Claus, die veel namen toevoegde. Ik kwam pas in de tweede klas op deze school, samen met Bennie Zondervan, in de klas van mevrouw Schoenmaker. Daarna kwam ik bij meneer Oppentocht, die zei dat het zijn eerste klas was, terwijl het voor mij toch al de vierde was. Tenslotte twee jaar meneer Roelands of Roelants. Met Ronnie Simcox en Robert Overbeek Bloem, Bert Winter (een prima keeper!) en anderen hadden we een onovertroffen voetbalteam. In de 5e klas vouwde ik vliegtuigen. Toen Ad Berlijn naast me kwam zitten, moest ik die hele collectie (die ik in zijn bank had opgeslagen) wegdoen. De schoolweek ging in de 6e klas naar De Dikkenberg in Lunteren (of Bennekom?). Samen met Herbert Putto, Michiel van der Zee en anderen hadden we daar een week lang met zijn zessen een apart huisje - zonder onderwijzerstoezicht! We kaartten tot diep in de nacht.

2004, Kees van der Meer

De reunie op 7 oktober 2006, o...

De reunie op 7 oktober 2006, op het Segbroek, was goed. Een aantal mensen na jaaaren weer eens gezien en gesproken. Leuk. Ik vond een aantal leraren heel plezierig, waaronder De Boer (scheikunde), Welker en De Jong voor wiskunde, Posthumus (overleden in 1960?), Verheijen en Mw. Mispelblom Beijer - Van den Berg Van Eysinga (aardrijkskunde), Maat tekenen, Van der Bijl (Engels, tot 1960), Van Schuylenburgh voor gym tot 1960, en Sayes (geschiedenis, is ook hij niet in 1964 overleden?, ik fietste bij de reunie nog langs zijn huis, Papaverhof meen ik) en ik herinner me een docent De Boer (geschiedenis) die veel wist en alles vertelde over de geschiedenis van Den Haag. Ik heb ook de uiterst aimabele oud-directeur Mulder in 1958-59 nog meegemaakt asl invallen docent. Maar toch ook was er een aantal minder geschikte docenten. Ik prefereerde Verschoor en Mw. Nijland - ten Zande boven Van Twuyver, omdat die zo kon uitbarsten, erupties van razernij. En ik had liever Swensen (Engels) dan Wolters, aan hem bewaar ik nog steeds zeer zwarte herinneringen. Grappig. Concierge: de heer Westvaals of Westphal. Met name vanaf 1961 had ik veel plezierige klasgenoten, leuke klassen. Klassefeesten, gemeenschappelijk een scriptie maken voor biologie, samen huiswerk maken. We hadden een sterk schaakteam. Met Danny Schoemaker, Jan Lauwers (in 1996 overleden), Toby Bouman, Richard Fehr en mij hadden we een team dat tot de sterkste van Den Haag behoorde. Terzijde: het toenmalige schaakteam van Haganum, Chaturanga, aangevoerd door Alexander Munninghof, speelt ook thans nog wel eens mee met het Pomartoernooi. De HBS Beeklaan heeft in 1963-64 en in 1964-65 nog een bowlingteam gehad, waarin ik een balletje mee mocht werpen.

2004, Kees van der Meer
?