Ontdek PLUS

kees glaubitz

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van kees glaubitz en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    kees glaubitz heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    in mijn diensttijd enthousiast geworden door oa Aad van der Hoeven voor een vakopleiding.

    in mijn diensttijd enthousiast geworden door oa Aad van der Hoeven voor een vakopleiding. Orgellessen in de nieuwe Zuiderkerk bij Piet van den Kerkhof, later nog bij Arie Keijzer. Piano- en vioollessen bij Jacq. en Liesbeth de Monchy, theorie bij Adr. Schuurmen solfege bij Kees Stolwijk. Muziekgeschiedenis bij Nancy van der Elst. Toch maar schoolmuziek bij Annie Langelaar en Joop Noordhof. Gesnoven aan kerkmuziek, maar dat ging gepaard met vergeelde stencils, dat zag ik niet zitten. Toen een poosje niets en toen toch nog koordirectie gaan doen bij de onvergetelijke Jan Eelkema. Ik heb al die tijd genoten.

    Rotterdams Conservatorium, 1964

    Ik weet nog wel enkele namen van meesters en juffen.

    Ik weet nog wel enkele namen van meesters en juffen. Meester Stienstra, die hoofd werd na Van Alkemade. Juffrouw Van Rossum en juffrouw Kunne. De meesters Heineman, de Bruyn, de Koning en Riet. De laatste heeft me 3 jaar in de klas gehad. Daar raakkte je toen wel een beetje op uitgekeken. Hij pakte altijd de snoepjes af van jarigen die de klassen rondgingen Succes verzekerd.

    Nieuwe Park Rozenburgschool, 1947

    Commenius begon als dependance van de Marnixscolengemeenschap Ik werd door juffrouw Bavinck uitverkoren om op zaterdagmorgen muziekles te gaan geven in een zaaltje van de kerk van meneer Hansum.

    Commenius begon als dependance van de Marnixscolengemeenschap Ik werd door juffrouw Bavinck uitverkoren om op zaterdagmorgen muziekles te gaan geven in een zaaltje van de kerk van meneer Hansum. Een hok vol brugklassers, een krijtje en een blokfluit. Soms een draagbare platenspeler die ik per gratie mocht lenen van mevrouw de Bruyn. Toch heb ik een goede tijd gehad daar, ook later op de Lijstersingel in het noodgebouw, dat later in vlammen opging. We hadden een schoolkoor en een orkest. We voerden de Weinachtsgeschichte van Carl Orff op. De onvergetelijke Floor de Leeuw, die ik al kende van de MMS werd de eerste rector. Een fantatastische vaderlijke collega. Wim Bakker, de inspirerende tekenleraar heb ik een tijdje geleden nog eens gesproken.

    Comenius Coll, 1965