Bekijk het volledige profiel van kees boer en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 24

kees boer heeft 24 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Op deze school begon ik in 1C....

Op deze school begon ik in 1C. Veel van mijn klasgenoten van de lagere school gingen mee. De eerste klas was vooral een klas van nieuwe ervaringen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. De 1e schoolfuif aan de Coortelaan in de aula. Voor het eerst (voor mij althans) dansen zelfs slowen. Andel was voor mij die avond het mooiste meisje ter wereld en is dat ook wel het hele jaar gebleven. Juffrouw Van der Werff was de mooiste leerkracht, ik heb maar 1 jaar met plezier franse les gevolgd, daarna was het allemaal minder. Samen met Maarten Kamermans en Rinus ten Haaf ben ik bij juf v/d Werff op ziekenbezoek geweest. Ze was toen bij haar ouders in Middelburg. Op de rand van haar bed hebben we toen limonade gedronken. Wat een belevenis. Van de 2e en 3e klas weet ik niet zoveel meer, of juist veel maar ik weet het niet in dejuiste tijd te plaatsen.Zoals de inbraak in het "hok" van de congierge. Les op de verschillende lokaties, Kelderlidmaatschap ad Brouwenaarstraat etc. Leraren maakten zowieso indruk. De "strenge" Adriaanse (viel later reuze mee) Maandag (kwam altijd te laat in zijn oude citroen) De enorm grote Van Tuijl op zijn sandalen, de Bruijn (volgens mij met pijp) But met sik ,peuk (en zusje in onze klas) en voor aardrijkskunde "tonnerwetter" zijn naam ben ik kwijt maar ik weet nog wel dat de kleurpotloden van "Caran Dash"(of zo) moesten zijn. En begon je in de 1e klas nog met een nette schooltas werd dat later toch een "pukkel". Kammeraat, die met open ogen sliep (ervaren tijdens werkweek in klas 4)(later) Bekende leraren hadden we ook; Naerebout, Burny Bos, Flip Feij. Aan de laatste heb ik eens wat oude (stomme)films verkocht. Vooral de laatste 2 jaren zijn mij bij gebleven waaronder de verliefdheden en verkeringen. Beide jaren voor mij een examenjaar.Omdat ik zou blijven zitten na klas 3F ben ik geswitched naar MAVO-3 en ging daardoor mee met de examenklas MAVO 4. MAVO -3 had maar 3 leerlingen, Willem van der Veer, Ko Kroon en ik zelf. Daarom liepen we de meeste lessen mee met onze "oud klasgenoten". Ook haden we wel les met z'n 3en. Veel geleerd op een ontspannen manier. De examenstof was gelijk aan Mavo-4 dus een jaar later was het volgende examen (mavo-4) jaar appeltje eitje. Voordeel van 2 examenjaren: 2 werkweken ! 1 naar Maastricht "kasteel" Rijckholt en 1 naar Vaeshartelt. Allebei geweldig. Ook de georganiseerde schoolfeesten waren leuk en niet te vergeten het concert van Living Blues in Britannia. Aan de hele tijd op deze school heb ik alleen maar goede herinneringen overgehouden. Vooral omdat iedreen eigenlijk zo goed met elkaar om ging en elkaar respecteerde.

2006, kees boer

Op grond van de op schoolbanke...

Op grond van de op schoolbanken gevonden foto neem ik aan dat ik nog net niet op deze school zat toen deze geopend werd, ik sta nl. op de foto maar heb geen feestmuts op. Ik herinner me een houten gebouw met 3 lokalen, buiten een zandbak en een schuurtje waar de bolderkar, skelter, fietsjes e.d. werden opgeborgen. Om op school te komen moest ik altijd de ,toen , drukke Rooseveltlaan over. Oversteken deden we ter hoogte van "de klok" bij het plein op de Bloemenlaan. Na dat ik van deze school af was zijn de "klaar-overs gekomen. Tijdens knutselen hebben mijn vriendje Ko v/d Buuse en ik, met zo'n afgerond schaartje, een gat in onze trui geknipt. Gewoon voor de durf. Mijn trui, kobalt blauw, was net nieuw. Mijn moeder zal wel niet blij geweest zijn, maar van een straf weet ik mij, mischien selectief, niets meer te herinneren. Op deze school was ik zo zeer onder de indruk van Silvia Stroo dat ik mijn ouders heb voorgesteld om mijn nieuwe zusje ook Sylvia te noemen. Dat is in december 1961 dan ook gebeurt en daardoor vergeet ik de woelwaters en Silvia Stroo dus nooit.

2004, kees boer

Zie Scheldemond...

Zie Scheldemond

2004, kees boer
?