Karel Vervest

Kent 2 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Karel Vervest en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Karel Vervest heeft 2 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na een 'rustig' schooltje in Beek en Donk naar De Joseph Mavo in de 'grote' stad.

  Na een 'rustig' schooltje in Beek en Donk naar De Joseph Mavo in de 'grote' stad. Effe wennen in het begin. Ik gaf Nederlands en Engels en moest wennen aan het systeem van bijwerken en herkansen. Toen ik eenmaal aan dat typische sfeertje op St Joep gewend was, was ik verkocht. Een unieke school. Ook nu we gefuseerd zijn met Dr Knippenberg, is dat gemoedelijke, licht chaotische schooltje nog steeds hetzelfde.

  Sint Joseph, 1985

  Mijn eerste echte baan als leraar Engels.

  Mijn eerste echte baan als leraar Engels. Het nieuwe schoolgebouw was net in gebruik genomen en zou waarschijnlijk al heel snel te klein worden i.v.m. de enorme aantallen leerlingen die werden verwacht. Mooi niet. Met mij verdween na enige jaren een groot aantal jonge, nieuwe docenten: Willem de Haas, Rene Weymans, Wim Ploeg, Peter Prinsen. Ondanks dit, vond ik het toch een prachtige school waar ik me echt thuis ging voelen. Bepaalde leerlingen herinner ik me nog goed (om uiteenlopende redenen):de tweeling Suykerbuik, Wilma Bevers, Wilko Heesakkers, Jos Wagemakers, Rene van Os.............en ik vergeet er nu een hoop. Fijne school, ik baalde dat ik ivm terugloop van leerlingen weg moest.

  Waltherus de Beecke, 1979

  Meneer Strik met zijn NSU Prinz (?) ("Elke dag prinzjesdag").

  Meneer Strik met zijn NSU Prinz (?) ("Elke dag prinzjesdag"). Toen we een keer in de zesde klas zeiden dat eigenlijk de Noormannen Amerika al ver voor Columbus hadden ontdekt zei hij woedend: "Is er dan tegenwoordig niks meer goed van vroeger?" Hij was tevens betrokken bij het stemlokaal dat op de Michael werd ingericht. Hij vertelde daar dan wel eens iets van. Ik herinner me zijn trotse vermelding van ik weet niet hoeveel KVP stemmen. Iets minder vreugde bij de PvdA voorkeuren en tot slot de vermelding dat "er zelfs 3 personen waren die CPN hadden gestemd!" Ik herinner me verder de heren van Vliet en Schoutens (?) en juffrouw Bakens uit de eerste klas. Klasgenoten waren o.a. Rolf Frencken, Mieke van der Poll, Robbie Voets (die menig oplawaai kreeg van meneer Strik), Harrie v/d Kamp (met een 8 mm. filmende vader), Henk Selderie en mijn maatje Harrie Cornelissen.

  H. Michaelschool, 1960

  ?