Jurjen Tjalsma

Kent 2 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jurjen Tjalsma en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jurjen Tjalsma heeft 0 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuke school en veel opgestoken.

  Leraar Enne Heerma uit Edens van biologie (toen nog een jong broekie) staat me nog helder voor de geest. Als enige van de klas mocht ik tegen hem Fries spreken, wat zeer uitzonderlijk was. Toen we eens een werkstuk over een bepaald biologieonderwerp moesten maken en de keus voor mij een zelf gemaakt schilderij werd, heeft hij dit van mij voor fl 2,50 gekocht en ik had een uitmuntend cijfer te pakken... Ook veel opgestoken van dhr Hannema, leraar Frans, de latere direkteur. De zangerige taal lag me aardig. En natuurlijk stiekem roken in het fietsenhok. De rook kwam bij je nek omhoog, als tijdens een controle de sigaret verborgen moest worden in je mouw...

  CSG Bogerman, 1966

  Geweldig schooltje.

  Geweldig schooltje. De afstand school-huis kon niet beter. We woonden er nl. tegenover. Van juf Wijma tot meester Kornelis en daarna naar de ULO in Wommels. Een half jaar later naar de Kon Marine voor een periode van 32 jaar.......Daar nog veel meer geleerd dan voorheen!

  De Foareker, 1960

  ?