Juliana Snell

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Juliana Snell en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Juliana Snell heeft 6 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Ik heb gemerkt dat deze school...

  Ik heb gemerkt dat deze school er 2x in staat. Nou vooruit maar, weer mijn verhaal. Mijn Mulodiploma ontvangen op 15 juli 1963. Het was een leuke en leerzame tijd. Leraren waren de heren Mulder, Van de Neut, Theunissen, Koelewijn, Heutink, Wiltink, Schats en de dames Krol en Kruimer. Er was een leerkracht, ik zal de naam maar niet noemen. Deze zei destijds toen we aan het blokken waren voor het examen: "Jullie moeten nù alles onthouden, daarna (na het examen) mogen jullie voor mijn part alles vergeten". Bij een andere leraar konden wij, meisjes, onze smoesjes niet kwijt als we beweerden dat we niet mee konden doen ('s morgens vroeg om acht uur) met zwemles i.v.m. ..... Hij hield alles bij. Een andere lerar kreeg een voltreffer van een sneeuwbal op zijn hoofd toen hij aan kwam fietsen. O, wat was hij kwaad. Hij vond het helemaal niet leuk, wij wel. [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] Blijkt dat deze school er 2x op de lijst staat vermeld. Nou nog maar een keer dan. Mijn Mulodiploma ontvangen op 15 juli 1963. Het was een leuke en leerzame tijd. Leraren waren de heren Mulder, Van der Neut, Theunissen, Koelewijn, Heutink, Wiltink, Schats en de dames Krol en Kruimer. Er was een leerkracht, ik zal de naam maar niet noemen. Deze zei destijds toen we aan het blokken waren voor het examen: "Jullie moeten nù alles onthouden, daarna (na het examen) mogen jullie voor mijn part alles vergeten". Bij een andere leraar konden wij, meisjes, onze smoesjes niet kwijt als we beweerden dat we niet mee konden doen ('s morgens vroeg om acht uur) met zwemles i.v.m. .... Hij hield alles bij. Een andere leraar kreeg een voltreffer van een sneeuwbal op zijn hoofd toen hij aan kwam fietsen. O,wat was hij kwaad. Hij vond het helemaal niet leuk, wij wel.

  2006, Juliana Snell

  Ik zat als vijfjarige op de kl...

  Ik zat als vijfjarige op de kleuterschool van deze school. Hoe de kleuterschool heette weet ik niet meer. Het was knippen, plakken, knutselen, zingen. En het wandelen niet te vergeten. Mijn vader of een ander familielid bracht en haalde mij op. Een heerlijke ontspannen tijd. Mijn eerste contacten buiten mijn familie en landgenoten om.

  2006, Juliana Snell

  We hadden een combinatieklas 3...

  We hadden een combinatieklas 3 en 4. De meester heette meester Veerman, daarna weer een combinatieklas 5 en 6 met meester Van de Pijl als leraar. Hij was ook het hoofd van de school. Wanneer wij eerder klaar waren met het een en ander, ging de meester voorlezen. Ik vond het altijd spannend en kon bijna niet wachten tot de volgende keer om meer van het verhaal te horen. Daarom versleet ik de boeken in de bibliotheek. Jammer dat ik destijds niet met de schoolreisjes mee kon, omdat ik last had van wagenziekte. Het was een prettige school, veel lol gehad met vriendjes en vriendinnetjes. Omdat we tussen de middag overbleven, mochten we ons, als zesde klassers, buiten het schoolplein begeven en buiten het gezichtsveld van de leerkrachten. We hebben het dorpje afgeschuimd (grapje). Een andere mooie herinnering was de bruiloft van juffrouw, ik dacht Veenhuizen. De huwelijksplechtigheid was in de kerk naast de school. Zij trouwde met een piloot. Toen wij in de kerk waren hoorden we luid een vliegtuig overvliegen. Ik meende dat het een collega van de bruidegom was. Of was het toevallig iemand anders op hetzelfde tijdstip?

  2006, Juliana Snell
  ?