Ontdek PLUS

Judith Schnog

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Judith Schnog en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Judith Schnog heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De heer Janssen, die wiskunde gaf, was erg dol op zichzelf, en vond zich veel op Toon Hermans lijken.

    De heer Janssen, die wiskunde gaf, was erg dol op zichzelf, en vond zich veel op Toon Hermans lijken... Daardoor heb ik nog steeds een hekel aan Toon... De examenstunten waren altijd erg leuk, in ons jaar hebben we de leerkrachten "gevangen" en op de catwalk een modeshow laten lopen, uiteraard in jurken... Het was erg gezellig, en iedereen was zo sportief om mee te doen. De heer Speelman, leerkracht Frans, hadden we met een dikke buik opgezadeld, iets wat hij met de hem gebruikelijke ironie tot een grap in zijn voordeel wist om te buigen. Aan de / zat een portugese toko, waar je voor 2 1/2 cent kauwgom kon kopen en chinese pruimen, die zo zout waren, dat je hele mond samen trok. In de pauze konden we pan dushi kopen, heerlijk, maar het lekkerste waren de pasteitjes die een in mijn herinnering, oudere vrouw maakte. Vooral de pastechi keshi's waren zo heerlijk, niet na te maken!

    Peter Stuyvesant college, 1967

    Meneer Droog was hoofd van deze school en mijn beste vriendin was Paula Vaandrager, die helaas toen we 7 jaar waren, terug ging naar Nederland.

    Meneer Droog was hoofd van deze school en mijn beste vriendin was Paula Vaandrager, die helaas toen we 7 jaar waren, terug ging naar Nederland. Na klas 2 ging ik over naar de Dr. Albert Schweitzerschool

    Johan van Walbeeck School, 1960

    Ik herinner me vlagen van de verschillende leerkrachten, die ik heb gehad.

    Ik herinner me vlagen van de verschillende leerkrachten, die ik heb gehad.Afkomstig van de Johan van Walbeekschool, deed ik in de derde klas mijn intrede op de Schweitzerschool, in de klas van de heer Lindeboom. Ik kon het niet goed met hem vinden en herinner me hem vooral als een driftkikker met de bijnaam Pipo. In de vierde klas zat ik in de klas van de heer Aalders, van wie ik me weinig anders kan herinneren dan zijn naam en zijn uiterlijk. De vijfde klas was een feest. Onze meester was meneer Piet van Herksen, die eigenlijk (in mijn herinnering dan) altijd goed gehumeurd was. Zijn meest geliefde uitspraak was: "je tante op een hout vlot" en als hij dan eens kwaad was (volgens mij was hij niet echt boos) werd het: je tante op een hout vlot midden op de Atlantische Oceaan!" Meneer Engberts was de vierde meester, die ik tegen kwam. Hij reed in een zwarte Peugeot 404 en mij was de eer ten deel gevallen om elke dag de tas van meneer Engberts naar zijn auto te brengen. Dat vond ik niet erg, zo miste ik het bidden, maar soms was het niet leuk. Meneer Engberts kon heel goed voorlezen en toen hij Reis door de Nacht voorlas, vond ik het een ramp om de tas weg te brengen, want dan miste ik te veel. Zo heb ik me eens heel erg gehaast en daardoor de contactsleutel van de auto in het slot van de deur afgebroken... Toen had ik dus alle tijd om terug naar de klas te gaan. Wat ik ook nog heel goed weet, is dat de meisjes in de pauze graag aan de hand van de meester, die surveilleerde, over het schoolplein te lopen. Bij Engberts herinner ik me dat het net "zwaan-kleef-aan" was, met zoveel meisjes werd die arme man opgescheept. Meneer Engberts had het vaak over zijn mooie blonde haren, maar hij was hardstikke grijs... Van de leerlingen herinner ik me Braulia van Dam heel erg goed en Hannele Jesurun. We stonden na school vaak bij het hek te wachten, tot we door onze ouders werden opgehaald en het was altijd gezellig. Meer kan ik op dit moment niet uit mijn geheugen opdiepen, maar misschien komt hierdoor bij een ander een slapende herinnering weer naar boven...

    Dr. Albert Schweitzerschool, 1963