Joyce Hoogeveen

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Joyce Hoogeveen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Joyce Hoogeveen heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Mijn eerste lerares was juffrouw Jacobs een heel lief en geduldig iemand,want zij heeft mij met veel geduld met mijn cijferblindheid geholpen.

  Mijn eerste lerares was juffrouw Jacobs een heel lief en geduldig iemand,want zij heeft mij met veel geduld met mijn cijferblindheid geholpen. De tweede klas was bij juffrouw v. der Worp en die was alles behalve geduldig, ze was zo driftig dat je of en toe een schop onder je achterste gaf de klas uit, later kregen wij ook handwerkles van haar.( maar eerlijkheidshalve moet ik erbij melden dat ik ook mijn mannetje stond.)De derde klas bij juffrouw Langeraar, bijnaam de spin. Frank Beck had eens iets uitgevreten en toen wilde zij hem even bij de kladden grijpen . maar Frank dacht zie mij maar eens te vangen. Renden die twee achter elkaar de klas door en toen ging spin languit over de schooltassen en daar lag zij te spartelen in haar directoire, wat een hilariteit , wat een stel rot kinderen! De vierde klas de heer Drijver, die zijn naam eer aandeed, want wij moesten altijd in een rij opstellen en in gelid naar binnen marcheren. Hij had een oorlogstrauma. De schoolreisjes gingen altijd naar de grebbeberg om daar de graven van gevallen soldaten te bezoeken, zeer indrukwekkend. Hij zat vaak aan zijn lessenaar een sinaasappel te eten en daar trok hij dan helemaal zo'n scheef bekkie bij. Als het mooi weer was had hij soms de spirit en trakteerde hij de hele klas op ijs, wat hij uit eigen zak betaalde en ik denk dat de salarissen in die tijd ook geen vetpot waren! De vijfde klas was de heer Stokvis. Af en toe gaf ook mevrouw Sluimers les bij ons en ,die kon schreeuwen, daar werden we helemaal stil van, wat waarschijnlijk ook de bedoeling was. De zesde klas was bij meneer v.der Worp, dat was een aardige man en helaas ben ik toen niet veel op school geweest, want in dat jaar werd ik aan een hernia geopereerd, na eerst 10 weken plat op bed te hebben gelegen. Waar ik leuke herinneren heb is het spelen op het schoolplein, knikkeren, vaste harry, touwtje springen, beelden verkoop, schipper mag ik overvaren,enz. Er waren ook verschillende kinderen uit Katwijk bij ons op school. Sonja Grondel,een pittige tante. Inge Schram een klein meisje met bruine pretogen. Henkie Krauwel, die kon altijd zo hard schoppen met van een soort bergschoenen.Kleine Willem de haas,een vriendelijk jongetje, waarvan ik nog eens een hele mooie schelp kreeg voor mijn verzameling(heb ik nog steeds).Tiron Schevalier een Indische jongen uit hogere klas, die iedereen oplichtte bij het knikkeren. Mijn vriendinnen waren Elly van Keppel, Anne Nauta, Rosemarie Verhey, Marjan v.den Berg(Mieke Fischer altijd in het Kielzog)Nelleke v.Laar en Carmen, Ineke Will, Annemieke Bijl, Joanny Maat en vele andere, met de een meer bevriend dan de ander, maar al bij al een leuke tijd.

  Europa-school, 1957

  ?